• A harkányi gyógyvízben található kén-hidrogén rendkívül gyorsan felszívódik a szervezetben.

  • A kén-hidrogén a gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően a nőgyógyászati problémák esetén is hatékony.

Egy rendkívül szemléletes videót készített a Babadoktor stábja a harkányi Zsigmondy Vilmos Gyógyfürdőkórházban végzett meddőségi kezelésről. Ahogy egy korábbi cikkünkben már írtuk, a Harkányban végzett kezelések eredménye vetekszik a klasszikus lombikbébi programokéval. Statisztikák szerint a kénes vízzel gyógyított nőknek közel fele egy éven belül terhes lesz.

A harkányi gyógyvíz legfőbb hatóanyaga a kén-hidrogén, más néven hidrogén-szulfid. Ez akkor szabadul fel, amikor a gyógyvizet beleengedik a kezelésekhez használt kádba. A kén-hidrogén gáz adja a víz jellegzetes illatát, a legfontosabb tulajdonsága pedig az, hogy minden más kénvegyületnél gyorsabban szívódik fel a szervezetben. A kén-hidrogén az egész testben fokozza a vérátáramlást és érvényesül az érellazító, izomlazító hatása. Ezáltal pedig segít megszüntetni a meddőséget is okozó nőgyógyászati gyulladásokat.

Harkány meddőségDr. Varga Péter, a gyógyfürdőkórház nőgyógyász főorvosa külön is kiemel egy esetet. „Kétoldali petevezeték elzáródással érkezett egy 40 éves hölgy, aki már az összes lombiklehetőségét kihasználta. A mi kezelésünk után két hónappal jelentkezett, hogy pozitív a terhességi tesztje, a középidőben küldte az ultrahang felvételt és azóta már boldog anyuka.”

Érdemes megnézni az 5 perces videót, amiben szerepel az is, hogy a meddőségi terápia során még milyen kezelésekkel egészítik ki a gyógyvizes kádfürdőt.