• A hétvégén gyakorlatilag teljessé vált a hazai szezonális termálfürdők kínálata; megnyitott a szovátai Medve-tó strandja is; jó választás az ország legnagyobb strandfürdője; olcsó fürdőtippek hűvösebb nyári napokra; a jódos gyógyvizek két királya; hatékony, de ritkán alkalmazott fürdőkezelés.

  • Itt a heti termálfürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

A mögöttünk álló héten is jó sok strandnyitásról tudtunk beszámolni. Megérdeklődtük, hogy mikor nyit és milyen jegyárakat kínál idén a szovátai Medve-tó, itt olvashat róluk. Egy másik cikkben pedig összegyűjtöttük azokat a strandfürdőket, amiket most szombaton nyitottak meg. Utóbbiakat azokkal a helyekkel is kiegészítettük, ahol egyes medencék, vagy csúszdák mostantól állnak a vendégek rendelkezésére.

A fentiek közé tartozik az egyik dunántúli megyeszékhely is, ahol június 22. óta egy egész olcsó termálfürdő és egy szintén kedvező árakat kínáló csúszdás élményfürdő is üzemel. Itt olvashatja el, hogy ez merrefelé található.

Már teljes a medencekínálat Magyarország legnagyobb strandfürdőjében. 15 medence, 43 focipályányi terület – tényleg hatalmas. Itt további infókat talál róluk. Nyáron is akadhatnak hűvösebb időszakok. A termálvizes strandok ilyenkor is jó választásnak bizonyulhatnak. Összegyűjtöttünk öt, kimondottan kedvező jegyárakat kínáló termálstrandot.

Melyik Komárom-Esztergom legolcsóbb gyógyvizes fürdője (a kettő közül)? Az érdekes az, hogy a két fürdő közül a nagyobbik az olcsóbb.

400 kilométer választja el hazánk két legmagasabb jódtartalmú gyógyvizét. Talán furcsa, de minden más összetevő tekintetében teljesen eltérő gyógyvizekről van szó. Ide kattintva megtalál róluk minden információt.

Idén nem emelt árat a keleti országrész legolcsóbb gyógyvizes fürdője. A felnőtt napijegy náluk idén is 1250 forint. Nyilván a medencekínálat sem túl széles, de ezzel együtt is jó választás lehet ez a kis fürdő.

Fehérgyarmat termálstrand

Van egy nagyon hatékony fürdőgyógyászati kezelés, amit a társadalombiztosítás is támogat. Ugyanakkor nagyon ritkán írják fel az orvosok. Mi ennek az oka? Ide kattintva megtudhatja.

Olvassa el az előző heti fürdős hírösszefoglalónkat is.