• Hagyományosan a nyári tanítási szünet kezdetén nyitja meg kapuit Szombathelyen a Tófürdő, valamint az uszodához tartozó termálfürdő.

  • A város szabadtéri medencés fürdői szeptember elejéig várják a vendégeket.

Pont tegnap írtuk a strandnyitások kapcsán, hogy június 22-én, szombaton megnyitnak Szombathely szezonális fürdői. A vasi megyeszékhelyen mától látogatható a Szombathelyi Tófürdő, ami egy szabadtéri medencés, csúszdás élményfürdő. Valamint az uszodához tartozó szabadtéri termálfürdő is szombattól várja a kikapcsolódni vágyókat.

A Szombathelyi Tófürdőben öt medence található. Feszített víztükrű úszómedencéből, tanmedencéből, csúszdamedencéből, kalandmedencéből és háromrészes gyermekmedencéből áll a választék. Ezen felül négy óriáscsúszda is a kínálat része. A hét minden napján 9 és 20 óra között tartanak nyitva és a tervek szerint szeptember 1-jén ér majd véget az idei szezonjuk.

A Tófürdő jegyárai nem emelkedtek tavalyhoz képest. Ez azt jelenti, hogy egy felnőtt belépőért 2100 forintot, csúszdahasználattal 3100 forintot kell fizetni. Diákoknak ugyanez a két jegytípus 1700 és 2300 forintba, nyugdíjasoknak 1750 és 2450 forintba kerül. A városkártyával rendelkező helyi lakosoknak továbbra is árengedményt biztosítanak.

élménymedence a szombathelyi tófürdőben, belépő

A Szombathelyi Uszoda és Termálfürdő esetében, az uszodai rész egész évben, a termálfürdő szezonálisan üzemel. Utóbbi egy 33-34 Celsius-fokos vízzel töltött ülőmedencét, valamint egy 29-30 Celsius-fokos gyermekmedencét foglal magában. A fürdő hétfőtől vasárnapig 9 és 19 óra között tart nyitva.

Az uszoda és a termálfürdő esetében egy felnőtt napi belépő 2200 forintba, diákoknak és nyugdíjasoknak 1400 forintba, 3-6 éves gyerekeknek 700 forintba kerül. A Tófürdőhöz hasonlóan a Szent Márton városkártya itt is kedvezményre jogosít.

termálmedence a Szombathelyi Termálfürdőben

Itt az ország legnagyobb strandfürdőjéről olvashat.