• A 43 futballpályányi strandon nem tud akkora tömeg lenni, hogy ne lehessen kényelmesen elférni.

  • Már a normál strandbelépő ellenében is rengeteg medence közül lehet választani.

A cikk végére görgetve megnézhetnek egy videót, amit Tóth László készített a hajdúszoboszlói Hungarospa strandjáról még a tavalyi szezonban. A bejárattól indulva bejárta az egész strandfürdőt, beleértve az úgynevezett tradicionális strandrészt, majd a strand hátsó részén lévő medencéket, illetve a hatalmas mediterrán tengerpart medencét is.

Látható az is a videón, hogy milyen sok az árnyas rész. Kis túlzással nem tud akkora kánikulai tömeg lenni, hogy ne jusson mindenkinek bőségesen árnyékos pihenőterület.

A Hungarospa strandja hatalmas. A területe 30 hektár, ami annyi, mintha 43 focipályát tennénk egymás mellé. 15 medence áll a vendégek rendelkezésére, a gyógymedencéktől kezdve a strandmedencéken, úszómedencén, élménymedencén át a többféle gyerekmedencéig bezárólag.

Hungarospa strandfürdő nyáron

Nem akarjuk rontani a Hungarospa üzletét, de igazából már ez is bőségesen elegendő választékot jelent, a többségnek ennél több nem is kell. Pedig még ott van a strandhoz kapcsolódó Aquapark és a Prémium Zóna nevű exkluzív fürdőrész. Utóbbiak felár ellenében látogathatók. Sőt, nyilván a nyári strandidényben is üzemel a gyógyfürdő, az Aqua-Palace fedett élményfürdő és az Árpád Uszoda is.

A strandhoz visszatérve: a medenceválaszték már múlt hét óta teljes, üzemel mind a 15 medence. Maga a strandfürdő egyébként szeptember 30-ig lesz nyitva, de az ősz első hónapjában már szűkebb a medencekínálat, így érdemes a nyári hónapokat kihasználni.

Ami a jegyárakat illeti, a mostani főszezonban egy felnőtt fürdőbelépő 4900 forintba, nyugdíjasoknak 4200 forintba, gyerekeknek és diákoknak 4100 forintba kerül. Nyilván nem filléres tételek, de ha figyelembe vesszük a medenceválasztékot és a hatalmas területet, akkor ez – ár-érték arányban – bőven a legjobb hazai ajánlatok közé tartozik.

a Hungarospa strandfürdője nyáron

Az említett videót lent nézhetik meg. (Apró érdekesség, hogy egy képkocka erejéig sem tűnik fel a feláras Prémium Zóna és Aquapark, ebből is látszik, hogy bőven jó a szimpla strandi kínálat is).