Igali TermálfürdőA nyugodtabb fürdőhelyeket keresőknek lehet jó választás a somogyi kisváros, ami a Balatontól és Kaposvártól sincs messze.

Település és fürdő

A kevesebb mint 1300 lakosú Igal Magyarország egyik legkisebb lélekszámú városa. Maga a település Somogy megyében, Kaposvártól 24 kilométerre, a Balaton déli partjától pedig 40 kilométerre található. Az 1940-es években kezdődtek kutatások a településen, a geológusok ugyanis kőolajmezőt sejtettek ezen a területen. Sok más településhez hasonlóan azonban itt is “csak” termálvízre bukkantak. A gyógyhatásúnak bizonyult vízre alapozva 1962-ben két medencével nyílt meg a fürdő, amit 1965-ben téliesítettek, két évvel később pedig úszó- és gyermekmedencével bővült a létesítmény. Jelenleg a gyógyfürdő miatt évi 120 ezer vendég látogat Igalra.

Gyógyhatás

A jódos gyógyvíz reumás mozgásszervi panaszok, ízületi bántalmak és krónikus nőgyógyászati betegségek esetében hatékonyan alkalmazható. Ezen felül urológiai problémákkal küzdőknek és gerincbetegeknek is enyhülést hozhat. Ivókúra formájában emésztési zavarok és anyagcsere betegségek esetén ajánlják a gyógyvizet. Jódtartalma elősegíti a sebek, érsipolyok gyógyulását.

Szolgáltatások

A gyógyfürdőben az elmúlt években több kisebb és egy nagyobb fejlesztés is megvalósult. Tető épült a külső gyógymedencék fölé, 2010-ben pedig új kiszolgálóépületet adtak át. Az igali fürdőben két beltéri-, két kültéri gyógyvizes- és egy termálvizes medence található. Ezen felül gyermekmedencékkel és úszómedencével is rendelkezik a létesítmény, amely 2012-ben egy teljesen új, élményfürdő-jellegű részleggel bővült.  A termálfürdőben igénybe vehető masszázs, súlyfürdő, tangentor, szauna, a kültéren pedig sportpályák és csúszda.

Az Igali Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A termálfürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat.

Elérhetőség

7275 Igal, Rákóczi tér 30.

Telefon: +36-82-573-059

weboldal
Nagyobb térképre váltás