• A koronavírusos járványhelyzet idején készíthetünk magunknak „otthoni termálfürdőt” a kádban.

  • Megnéztük, hogy milyen áron vásárolhatunk ehhez fürdősót.

Nagyon úgy tűnik, hogy egy darabig csak képeken nézegethetjük a termálfürdőket. Nyilván egy termálvizes medencefürdő hangulatát és pláne gyógyhatását nehéz 100 százalékban reprodukálni, de azért valami hasonlóval lehet próbálkozni.

Ehhez lehetnek alkalmasak a kereskedelmi forgalomban kapható fürdősók. Magát a termékkategóriát a 80-as években a Sárvári Termálkristály tette ismertté és kedveltté, de a sárvári fürdősót már évek óta nem gyártják. Vannak azonban egyéb fürdősók. Megnéztük, hogy miket és milyen áron lehet kapni.

Drogériákban és a DM-ben is megvásárolható a Bükfürdői Thermal Fürdőkristály. A DM-ben jelenleg egy 500 grammos büki fürdősó 799 forintba kerül. A fürdősó gyártója azonban egy saját akciót is kínál, a 2,5 kg-s csomagolású termékből 6 darabot 18 ezer forintért. Ez azt jelenti, hogy összesen 30 darab 500 grammos fürdősós zacskót kapunk, s így egy darabnak az ára leszorítható 600 forintra.

Aki kifejezetten ízületi problémáját kúrálná otthon, azoknak jól jöhetnek az ízület- és izomlazító hatású speciális fürdősók. A DM-ben egy Kneipp márkájú sót kínálnak kisebb, 60 grammos kiszerelésben 449 forintért. Ehhez hasonló a Rossmann kínálatában kapható Tetesept ízületlazító fürdősó, ami 80 grammos és 399 forintba kerül.

A DM-ban kaphatók Thetis márkájú fürdősók is, ezeket Mádon állítják elő. Illatosítottak és erősen habzanak. Ebből a kilós kiszerelésért 649 forintot kell fizetni. A Rossmann kínálatában láttunk egy Yamuna márkájú levendulás fürdősót, ami szintén kilós kiszerelésű és 1449 forintba kerül.

Sokan keresik a holt-tengeri fürdősókat. Ezen a téren DM és a Rossmann saját márkás termékei mellett – az árak tekintetében – nehéz másnak labdába rúgnia. A DM-ben kapható Mivolis Holt-tengeri fürdősós doboz 3 darab 500 grammos zacskót tartalmaz, 799 forintos áron. Miután egy kád vízbe egy zacskóval kell tenni, ezért alkalmanként kevesebb mint 300 forintba kerül a holt-tengeri kádfürdőzés.

Sokáig a Rossmann nem kínált hasonló terméket, de már náluk is kapható az Isana Med termékcsalád részeként. Ránézésre ugyanaz, mint a DM-es hasonló termék, azaz 3 darab 500 grammos fürdősót találunk a dobozban. Még az ára is ugyanúgy 799 forint.

DM Rossmann Holt-tenger fürdősó

A DM-ben lehet kapni egy másik fajta holt-tengeri fürdősót is. A Salthouse márkanevű „izom és ízület” termék 400 grammos és 999 forintba kerül. Ez a holt-tengeri són kívül árnikát és rozmaringot is tartalmaz.