• A koronavírus-járvány ellenére pénteken hatalmas tömeg napozott és fürdött önfeledten Sydney híres strandján, a Bondi Beachen.

  • A hatóságnak kellett intézkedni kétszer is, mert másnap újra rengetegen voltak a strandon.

A 7 News Sydney beszámolója szerint a helyi hatóságnak kellett közbelépni, miután pénteken több ezren (!) napoztak és fürödtek Sydney egyik leghíresebb strandján a Bondi Beachen. Olyan sokan gyűltek össze egy helyen, hogy nem volt tartható az emberek közötti biztonságos távolság, ami pedig alapvető fontosságú lenne a koronavírus terjedésének megelőzésében.

Mindez egyébként úgy derült ki, hogy sok felháborodott helybéli az interneten kezdte posztolgatni a tömegről készült fotókat, s így szereztek az esetről tudomást a helyi hatóságok is.

„Amit ma reggel a Bondi Beachen láthattunk, az az egyének legfelelőtlenebb viselkedése volt, amit valaha láttam. Nem lehet olyan aktív közösségi tevékenységet folytatni, ahol több mint 500 ember gyűlik össze” – mondta David Elliot, Új-Dél-Wales rendőrségért és katasztrófavédelemért felelős minisztere. Elmondása szerint az sem mentség minderre, hogy pénteken több mint 35 Celsius-fokot mértek a város egyes részein.

A The Guardian szerint szombat reggel ismét tömeg volt a strandon. Emiatt ideiglenesen bezáratták a Bondit, valamint másik két közeli strandot, a Bronte és a Tamarama Beach-et is.

Bondi Beach Ausztrália

A Bondi Beach-et 1851-ben hozták létre, a part nagyjából egy kilométer hosszú és mintegy hét kilométerre fekszik Sydney belvárosától. Nemcsak a helyiek, hanem a turisták körében is rendkívül népszerűnek számít.