• A koronavírusos veszélyhelyzet miatt rengetegen költöztek le a balatoni nyaralójukba.

  • Balatonalmádiban a strandokat is be kellett zárni, mert sokan nem veszik komolyan a veszélyt.

Múlt hétvégén már szinte a nyarat idéző hosszú kocsisorok kanyarogtak Budapest irányából a balatoni 71-es főúton. Érezhetően nagyon sokan leköltöztek a balatoni házukba, pláne azután, hogy pénteken bejelentették az iskolák zárva tartását.

A probléma ezzel az, hogy elősegíti a vírus országos terjedését, ráadásul számos nyaralóvendég a jó időben úgy érezte magát, mintha csak húsvéti szünet lenne. Csapatostul fagyizgattak, a parton sétálgattak. Erről érdemes megnézni a cikk végén található videót, amiben a csopaki polgármester nyilatkozik.

Sok más balatoni településhez hasonlóan Balatonalmádiban ilyentájt is szabadon be lehet járni az önkormányzat strandjaira. Az elmúlt napok tapasztalatai alapján viszont Kepli Lajos, a város polgármestere úgy döntött, hogy március 20-tól zárva lesznek a város strandjai.

„Az elmúlt egy hét tapasztalatai alapján sokan nem veszik komolyan a veszélyt. Ezért úgy látom tovább kell szigorítani a szabályokon és csökkenteni a vírus terjedésének és a csoportos találkozásoknak a lehetőségét. Polgármesteri hatáskörben a strand területek bezárása mellett döntöttem a holnapi naptól kezdődően, az intézkedés visszavonásáig” – indokolta döntését Kepli Lajos.

„Egyben az almádi nyaralójukba menekülő más településen élők figyelmét is felhívom, bár üdülőváros vagyunk, ez itt most nem az üdülőszezon. Maradjanak otthon saját biztonságuk és a helyben lakók érdekében” – tette hozzá Balatonalmádi polgármestere.

Balatonalmádi strandfürdő