• Néhány hónapot csúszott az építkezés, de jelen állás szerint májusban megnyithat a fürdő.

  • A Nymphaea aquapark közel 5 milliárd forintba került.

Tavaly ilyentájt írtunk arról, hogy a magyar államhatártól mindössze 15 kilométerre hatalmas aquapark épül. A nagyváradi fürdőfejlesztés részben hitelből, részben az Európai Unió támogatásából valósul meg, a költsége pedig eléri a 4,8 milliárd forintot. 2015 elején még arról szóltak a hírek, hogy év végére át is adják a létesítményt. A Turizmus Online cikke szerint volt némi csúszás a Nymphaea Wellness és Termálközpont építése során, de idén májusban már vendégeket fogadhat a fürdő. Az erdon.ro egészen konkrétan május elsejei nyitásról ír.

Nagyvárad élményfürdőA csúszás azért jelent problémát, mert a fejlesztést még az előző uniós támogatási ciklus keretében támogatta az Európai Unió, aminél a megvalósítás végső határideje 2015. december 31. volt. Emiatt a támogatás egy részét elbukhatja Nagyvárad.

Nymphaea fürdő NagyváradA 7700 négyzetméteres fürdőben hatalmas – kül- és beltéri – élménymedencék, jacuzzi, hullámmedence, szaunavilág, sportversenyek megrendezésére is alkalmas úszómedence, óriáscsúszda is helyet kap. A beruházás érdekessége, hogy az építésre kiírt tendert a szegedi KÉSZ Zrt. kolozsvári leányvállalata nyerte el.

Nymphaea fürdő NagyváradA fürdő elsőre talán furcsának tűnő neve – Nymphaea – tündérrózsát jelent. A névválasztás nem véletlen, ugyanis Nagyvárad közelében őshonos növénynek számít a nílusi tündérrózsa, ami Európában igazi ritkaság. Más kérdés, hogy a közelmúltban majdnem kipusztult a növény.