• Julcsi apukáját az óbudai strandfürdő úszómedencéjében inzultálja egy rajongója.

  • A Csillaghegyi Strandfürdő a Szomszédokban.

Egy körülbelül 25 évvel ezelőtti felvételre bukkantunk a fővárosi Csillaghegyi Strandfürdőről. Méghozzá a Szomszédok című sorozat egyik jelenetében tűnt fel a fürdő télen is nyitva tartó, sátorral fedett úszómedencéje.

Mégenheim CsillaghegyiMágenheim doki (Kulka János) valami furcsa oknál fogva a Gazdagréthez nem éppen közel eső óbudai strandra járt. Már úszkál, amikor felbukkan Karakas Ágnes (akit Földesi Judit alakít), beugrik a vízbe, szándékosan megzavarja a mentőorvost az úszásban és meghívja teázni. Nekünk egyébként valami olyasmi rémlik, hogy Karakas életét korábban megmentette a doki, a nő pedig ezért hálából beleszeret.

Vicces, hogy ennyi év távlatából is mennyire jól felismerhető a Csillaghegyi Strandfürdő: árulkodóak a lámpák és az oldalra kihelyezett pálmák.

Csillaghegyi StrandfürdőA fürdőnek egyébként ez az egyetlen egész évben nyitva tartó medencéje. Nyáron 21-22 Celsius-fokos, télen 25-26 Celsius-fokos a vize, az úszósapka használata pedig ugyanúgy kötelező, ahogy Mágenheimék idejében.

A strandfürdőről további érdekességeket olvashat ebben a cikkünkben.