• Nem árulják el, hogy miért, de a nyári szezonban nem tudták megnyitni a Nymphaea fürdőt.

  • Szeptemberben viszont már tényleg átadják és a jegyárak is ismertek.

Szezon után nyitják meg a nagyváradi aquaparkot – írta néhány napja a Transindex. Ezt olvasva egyből az jutott eszünkbe: még mindig nem nyitották meg? Legutóbb ugyanis még kora tavasszal írtunk a hatalmas, átszámítva közel ötmilliárd forintból épülő fürdőről és akkor a májusi átadás tűnt sanszosnak. Május végén nyílt napot is tartottak a megnyitás előtt álló fürdőben, de a medencéket még nem lehetett használni. Június elején az Építészfórum pedig már konkrétan júliusi nyitás emlegetett. Most viszont úgy tűnik, hogy szeptember 10-e a nyitás dátuma.

Arról nem közölt információt a fürdő, hogy miért húzódott, illetve húzódik a létesítmény átadása. Mindenesetre május végi nyílt napon ott járt az Erdon egyik újságírója, aki meglehetősen kritikus cikket írt a fürdő akkori állapotáról, és már akkor megpendítette, hogy hónapokat csúszhat az átadás.

Nymphaea NagyváradA nagyváradi fürdőkomplexum építésére kiírt tendert egy magyar építőipari vállalat, a KÉSZ Zrt. kolozsvári leányvállalata nyerte meg. A 7700 négyzetméteres Nymphaea nevet viselő fürdőben kül- és beltéri élménymedencék, hullámmedence, jacuzzi, szauna, nagy úszómedence, összesen 14 medence áll majd a vendégek rendelkezésére.

A jegyárak már ismertek, egy napi belépőjegy 50 lejbe (kb. 3400 forintba), a 3 órás jegy pedig 25 lejbe (kb. 1700 forintba) kerül. A létesítmény neve – Nymphaea – egyébként tündérrózsát jelent. Ez onnan ered, hogy Nagyvárad környékén őshonos a nílusi tündérrózsa, olyannyira, hogy Európán belül ez az egyetlen természetes élőhelye a növénynek. Igaz, a közelmúltban majdnem kipusztult.

A lenti videó az aquapark május végi nyílt napján készült.