• Már csak a műszaki átadás van hátra a Berekfürdői Termálfürdő új fedett részlegénél.

  • Július első felében történhet meg a tényleges átadás.

  • Az új kültéri élménymedence már két hónapja üzemel.

Legutóbb május elején írtunk a Berekfürdői Termálfürdő fejlesztéséről. Akkor arról tudtunk beszámolni, hogy az új, csúszdás strandi élménymedencét már megnyitották, a fedett részben viszont még folytak a munkálatok. Június végi átadásról írtunk, ami végül csak egy picit csúszott. Mostanra ugyanis lényegében elkészült a fedett fürdő, de a beüzemelés miatt a tényleges átadásra még 10-12 napot várni kell, azaz július első felétől vehetik birtokba a vendégek. Az épületben két gyógyvizes medence mellett egy élmény- és egy gyermekmedence kapott helyet.

Berekfürdői Termálfürdő

A mostani, közel 600 millió forintból megvalósult fejlesztési programon belül különösen az új fedett részleg jelent nagy előrelépést Berekfürdő életében. Eddig ugyanis a fedett fürdőrész finoman szólva sem felelt meg a mai igényeknek, viszont mostantól a téli időszakban is kulturált körülményeket tud biztosítani a termálfürdő.

Berekfürdői TermálfürdőA kültéri élménymedence pedig már most fellendítette a fürdő forgalmát. Az elmúlt két hónapban ugyanis a termálfürdő bruttó bevétele 13 százalékkal, az értékesített napi belépők száma pedig 23 százalékkal nőtt az elmúlt év hasonló időszakával összehasonlítva. A következő évben pedig az újdonságoknak köszönhetően akár a negyedével is nőhet a fürdő vendégszáma.

Szombaton különleges rendezvény is lesz Berekfürdőn. A részleteket megtalálja a programajánlónkban.

Fotók: MTI