• Június közepén megnyitotta kapuit az esztergomi élményfürdő, a jegyárak változatlanok.

  • A fürdővel szomszédos hotelt elvileg még ebben az évben átadják.

Az elmúlt években már megszokottá vált, hogy a téli szezonban hosszabb-rövidebb ideig zárva tart az esztergomi Aquasziget élményfürdő, viszont a nyár elején mindig megnyitják. Nem volt ez másként idén sem. A szükséges karbantartási munkálatok miatt ugyan február óta zárva volt a fürdő, de június 12-től újra várják a vendégeket.

Esztergom Aquasziget fürdő

A tavaszi hónapokban a létesítmény gépészetét érintő beruházást hajtottak végre. Azonban Esztergomtól két részletben összesen 150 millió forintnyi támogatást is kap a fürdő a szükséges, hosszú távú működést biztosító felújítások elvégzésére.

Januárban ugyan beharangozták, hogy idén nyáron megnyitják a fürdő melletti Aqua Palace Hotelt, amit folyosó kötne össze a fürdővel, viszont a szállodáról azóta nincsenek újabb hírek. A szeretgom.hu legutóbb arról írt, hogy a fürdőt üzemeltető és a szállodát is építő cégnek legkésőbb december 31-ig kell megnyitnia a szállodát, máskülönben kötbért kell fizetnie a városnak.

Az Aquasziget élményfürdő árai idén nem változtak. Egy felnőtt napi belépő 3150 forintba, a nyugdíjas és gyermek belépő pedig 2000 forintba kerül. Az esztergomi lakosok 20 százalékos kedvezményt kapnak a jegyárakból. A fürdő a hét minden napján 10-től 20 óráig tart nyitva.

Ide kattintva megnézheti a H. Szabó Sándor által a fürdőről és Esztergomról készített légi fotókat.