• Öt évvel ezelőtt négycsillagos minősítést kapott a Barlangfürdő.

  • Most egy szakmai bizottság megvizsgálta, hogy megtarthatja-e a fürdő ezt a minősítést.

Május végén egy minősítő bizottság kereste fel a Miskolctapolcán található Barlangfürdőt, ami korábban négycsillagos minősítést kapott, de ezt ötévente felülvizsgálják – írja a Minap.hu. Több szempontból is értékelték a fürdőt: a megközelíthetőséget, a környezetet, a hulladékok elhelyezését, a parkosítást, a medencéket, az öltözőket, a higiéniai szabályok betartását, de még a dolgozók felkészültségét és nyelvtudását is.

Miskolctapolca Barlangfürdő légi fotóA fürdővezető közlése szerint a 200 pontos skálán 183 pontot kaptak. Ez azt jelenti, hogy a látottak alapján a bizottság arra fog javaslatot tenni, hogy a Barlangfürdő továbbra is megőrizhesse a négycsillagos minősítését.

A lenti videóból pedig megtudható, hogy a hűvösebb időben is kedvelik a vendégek a Barlangfürdőt. A múlt hétvégén 2500-an, a hét elején naponta több mint 700-an váltottak belépőt a fürdőbe.
További két aktualitás a Barlangfürdővel kapcsolatban:

  • Mostantól egészen augusztus 22-ig minden szombat este éjszakai fürdőzést tartanak. Ezeken a napokon éjfélig tart nyitva a fürdő. Az éjszakai belépőjegy 2500 forintba kerül, a kiegészítő szaunajegy pedig 1000 forintba.

  • Június 21-től minden vasárnap babaúszást tartanak az Aquaterápia részlegen.