• A következő egy hétben biztosan meleg lesz. Nem kicsit, nagyon.

  • Adunk 5 tippet arra, hogy melyik termálfürdőt érdemes felkeresni a következő időszakban.

Tikkasztó meleg időszak, kánikula előtt állunk, napról napra egyre nő a hőség. Ma még csak alulról szagolgatja a hőmérséklet a 30 Celsius fokot, de hétvégén már 35 fok körül is alakulhat a nappali csúcshőmérséklet, csapadék nem várható. Aigner Szilárd szerint ráadásul ez az időszak kitarthat jövő hét péntekig.

Most, hogy időjárást jelentettünk, ajánlunk is erre a kánikulai időszakra 5 termálfürdőt, ahol átvészelhető a hőhullám. Igyekeztünk olyan helyeket keresni, ahol nagy, árnyas, fás területek is vannak, ahová a legnagyobb melegben vissza lehet húzódni.

Jöjjenek tehát a kánikulai termáltippek abc-sorrendben.

Harkányi Gyógy- és Strandfürdő

Harkány Termálfürdő13,5 hektáros ősparkban található a fürdő. A 30 Celsius fok feletti termálvizes medencék viszonylag nagy területűek, ezért a főszezonban sincs tömegnyomor, nem áll meg a levegő. Aki pedig hűsölni szeretne, az a 24-26 fokos úszómedencét is választhatja. Ráadásul pénteken megnyitják a teljesen felújított, közel 3000 négyzetméteres lepkemedencét is.

Hungarospa Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszlói strandfürdőMost mondjuk: sokan lesznek. Viszont a Hungarospában hely is van nekik, hiszen az ország legnagyobb fürdőkomplexumáról van szó. A gyógyfürdő, az Aqua-Palace élményfürdő, a strand és az aquapark külön-külön is hatalmas, hát még együtt. A következő napokban főleg az utóbbi kettő – strand, aquapark – lesz népszerű a fürdőzők körében. A strandfürdő 30 hektáros és 13 medencével rendelkezik, azon belül is a csúcs a 6200 négyzetméteres „mediterrán tengerpart” nevű medence, amelynek a vize fokozatosan mélyül.

Igali Termálfürdő

Igal TermálfürdőA Kaposvártól 24 kilométerre található település termálfürdője is jó választás lehet. Talán attól sem kell tartanunk, hogy elviselhetetlen lesz a tumultus, ugyanis a közelben (40 kilométerre északra) van a Balaton, ami azért a kánikulában sok vendéget elcsábít. Nem baj, annál jobb választás lehet Igal, ahol összesen 13 medence vár ránk. Külön plusz pont a termálfürdőnek, hogy a legmelegebb vizű kültéri gyógymedence le van fedve egy faszerkezetű tetővel. Ez nem csak az esőtől véd, hanem tikkasztó melegben a hőgutától is megóvja a gyógyulni vágyó vendégeket. Emellett Igalon termálvizes gyermekmedence, élménymedence is található, így minden korosztály számára jó választás lehet.

Lenti Termálfürdő

Lenti gyógyfürdőÉpp egy szálloda épül a szlovén határ közelében található termálfürdő szomszédságában, viszont ez nem zavarja a fürdőzőket. Ennél a fürdőnél is van egy fás, parkos rész, ahol el lehet bújni a déli órákban. Ez amúgy egy „energiapark” is egyben, ami azt jelenti, hogy állítólag kedvező hatással van az egészségre az itt töltött idő. A gyógyvizes medencék mellett a lenti fürdő fő vonzereje a nyári strandszezonban működő hatalmas élménymedence. Baromi jól néz ki, van benne csúszda és élményelemek.

Zalakarosi Termálfürdő


A zalai üdülőhely fürdőjében 10 hektáros strandfürdő található. Fotó helyett inkább mutatunk róla egy nemrég, drónnal készült videót, érdemes megnézni. Zalakaros esetében is pozitívum, hogy a meleg vizes gyógymedencék részben le vannak fedve. Továbbá a gyerekkel érkezők örülhetnek annak, hogy a Vízipók-Csodapók gyermekvilág egy kültéri résszel is rendelkezik, ahol július 1-15. között „Minimax gyerekstrand” néven animációs programok is lesznek.

Tudta, hogy a napozás során vigyázni kell egyes gyógyszerekkel? Olvassa el az erről szóló cikkünket ide kattintva!