• Az ország legújabb élményfürdője tavaly decemberben elkészült.

  • Amennyiben nincs a pandémia, akkor már birtokba vehették volna a fürdőzők.

Tavaly decemberben készült el Miskolctapolca várva várt újdonsága, az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő. Az új létesítmény az eddigi Miskolctapolcai Strandfürdővel alkot egy egységet, hiszen tulajdonképpen annak a második üteme. Bár a strandfürdő is rendelkezik egy – normális időszakban – egész évben üzemelő kis wellness részleggel, de az alapvetően egy szezonális létesítmény volt. A nyolc fedett és két szabadtéri medencével rendelkező Ellipsum egész évben üzemelni fog, így jelentősen bővül Miskolctapolca fürdőkínálata.

A fürdő egy 12,7 milliárd forint értékű állami támogatásból valósulhatott meg, amit a Modern Városok Program keretében kapott Miskolc. Ezt később további 700 millió forint célzott támogatással egészítették ki, amit a fürdő megnyitásához kapcsolódó költségekre lehetett fordítani. Az Ellipsum nevet egyébként az öt, ellipszis formájú fürdőépület után kapta a létesítmény.

Az élményfürdő a próbaüzem, valamint a szükséges hatósági engedélyek beszerzése miatt amúgy is csak 2021-ben nyitott volna meg. Viszont korábban azért azt lehetett sejteni, hogy a nyitás ideje hamarabb eljön, azonban a járványhelyzet egyelőre ezt nem tette lehetővé.

A Minap.hu-nak Koreny György, a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a medencékben most nincs víz. Jelenleg az előkészítő munkákat végzik, amelyek ahhoz szükségesek, hogy amint lehetőség lesz rá, megnyithassák a létesítményt.

Az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő nyáron egyszerre akár ötezer, télen ezer vendég fogadására lesz képes. Azt remélik, hogy éves szinten 250-280 ezer új látogató érkezhet majd Miskolctapolcára. Ez azt jelentené, hogy az üdülőhely eddigi vendégforgalma megduplázódna.

A Minap tudósítását itt nézhetik meg: