• Az öltözőt és a beléptetőrendszert érintő fejlesztéseket valósítottak meg, de új gyógyászati segédeszközöket is beszereztek.

  • Az elmúlt évben közel 40 ezer vendég kereste fel a Hajdúböszörményben működő gyógyfürdőt.

A Szabadhajdú című hajdúböszörményi hetilap friss számában cikket közöltek a településen működő Bocskai Strand- és Gyógyfürdőről. Ebből kiderült, hogy a járványhelyzet jelentette nehézségek ellenére tavaly a vártnál jobb strandszezont zárt a fürdő és a szezonon kívül is erősödik a forgalmuk, főleg vasárnaponként keresik fel sokan a létesítményt.

Hétköznapokon a vendégkör zömét a helyi lakosok adják, hétvégén viszont sokan érkeznek Hajdúböszörmény vonzáskörzetéből is, így például Debrecenből, Hajdúdorogról, Hajdúnánásról, Hajdúhadházról. A 2021-es évben májustól decemberig közel 40 ezer vendég kereste fel a gyógyfürdőt, ami a kedvező jegyáraiknak is köszönhető.

Az utóbbi időszak fejlesztései közé tartozik, hogy koedukált öltözőket alakítottak ki. Pályázati forrásból pedig gyógyászati segédeszközöket, medenceporszívót és defibrillátort szereztek be. Megújult a büfé is, valamint folyamatban van egy órával működő beléptetőrendszer kialakítása, így majd a szekrényeket is órával lehet nyitni és zárni. Szintén fontos újdonság, hogy a fürdő apartmanjait klimatizálták és egy játszóteret is kialakítottak.

Ami a jövőt illeti, amennyiben lehetőségük lenne rá, akkor a szabadtéri részen építenének egy új élménymedencét, valamint több csúszdát is igényelnének a vendégek. Pályáztak a gyógyfürdő energetikai korszerűsítésére is, amennyiben sikerrel járnak, akkor 300 millió forint értékű beruházás valósulhatna meg.

Bocskai Gyógyfürdő Hajdúböszörmény

Hajdúböszörményben olajkutatás közben találtak termálvizet és a mai fürdő elődjét az 1960-as években nyitották meg. A Bocskai Gyógyfürdő vizét hivatalosan 2004-ban nyilvánították gyógyvízzé. A jódos-brómos víz gazdag metabórsavban és metakovasavban is. A gyógyvíz mozgásszervi és reumatikus betegségek, nőgyógyászati és pajzsmirigy problémák kezelésére alkalmas.