• Ezen a hétvégén megnyitották a tavaly átadott Berek Látogatóközpontot.

  • Itt a környék növény- és állatvilágát, illetve a település népművészetét mutatják be az érdeklődőknek.

Május 4-én, szombaton megnyitotta kapuit a buzsáki Csiszta Fürdő szomszédságában található Berek Látogatóközpont. Az uniós forrásból megvalósított létesítményt tavaly augusztusban adták át ünnepélyes keretek között, azonban mostanáig nem volt nyitva.

Az épületben több interaktív kiállítóhely mutatja be a Nagyberek növény- és állatvilágát, illetve Buzsák népművészetét, de helyet kapott benne egy színházterem is, amely alkalmas közösségi rendezvények megtartására.

A tavalyi átadóünnepségen Kara Lajos buzsáki polgármester elmondta, hogy a 2017-ben elnyert forrás nem volt elég a projekt befejezéséhez, ezért kiegészítő támogatásra volt szükségük, illetve csökkentett műszaki tartalommal valósult meg a létesítmény. Úgy vélte, az egész évben működő buzsáki Csiszta Fürdő mellett a visszaépített kisvasút, az aszfaltozott kerékpárút és most már a látogatóközpont is vonzóvá teheti a települést.

Berek Látogatóközpont Buzsákon

A látogatóközpont szerdától vasárnapig 10 és 17 óra között van nyitva. A belépőjegy felnőtteknek 2000 forintba, diákoknak (6-18 év között) és nyugdíjasoknak (65 év felett) 1500 forintba kerül. A belépőkért egyelőre csak készpénzben lehet fizetni.

Legutóbb tavaly decemberben valósult meg egy jelentős fejlesztés Buzsákon. Akkor adták át Fonyód és Csisztapuszta között a kerékpározható közutat. Azóta a balatoni település irányából aszfaltozott úton, kényelmesen megközelíthető a termálfürdő – akár kerékpárral, akár autóval.

Buzsáki Berek Látogatóközpont

Itt olvashat Magyarország legújabb termálkempingjéről.

Sok helyen tartanak éjszakai fürdőzéseket. Itt talál róluk információkat.