• Azonosították az elkövetőket, akik a fürdőtől nem messze található tóból érkeztek.

  • A tavasszal történt vidratámadástól függetlenül ma újra megnyitotta kapuit a Jászapátiban található Tölgyes Strandfürdő, ahol kedvező jegyárakkal várják a vendégeket.

Nem várt helyzettel szembesültek idén tavasszal a jászapáti termálfürdő munkatársai. Azt tapasztalták, hogy a strand díszkútjából az aranyhalak 80 százaléka eltűnt. Mint kiderült a közeli Panna-tóból érkező vidrák csenték el a halakat.

Minderről a Jászsági Televízió számolt be (lejjebb görgetve megnézhetik a tudósításukat), ebből az is kiderült, hogy az esetet követően egy védőráccsal fedték le a díszkutat és pótolták az ellopott aranyhalakat is. A lényeg pedig az (ahogy nemrég írtuk), hogy mától, május 5-től ismét nyitva tart a Tölgyes Strandfürdő. Pont egy hónappal korábban indították a szezont, mint tavaly.

Jó hír, hogy újraindulnak a társadalombiztosítás által támogatott fürdőkezelések. Így medencefürdőt, gyógymasszázst, iszapkezelést és víz alatti csoportos gyógytornát vehetnek igénybe a vendégek. Az előszezonban 10 és 18 óra között tartanak nyitva és egyelőre még a tavalyi jegyárak vannak érvényben. Ez azt jelenti, hogy egy felnőtt napijegy 2400 forintba, a diák és nyugdíjas belépő 2000 forintba kerül.

Jászapáti Tölgyes Strandfürdő

Érdemes megnézni a helyi televízió tudósítását, ami a kedden, a szezon előtti önkormányzati bejárás alkalmával készült. Ebből a vidratámadáson felül az is kiderült, hogy elvégezték a gépészeti berendezések karbantartását, illetve fejlesztését. Kiépítettek egy 14 kamerából álló térfigyelő rendszert, valamint hamarosan fúrnak egy hideg vizes kutat is.