• Ma megnyitott a mosonmagyaróvári és a túrkevei fürdő.

  • Jövő péntektől látogatható a kitűnő Berekfürdői Gyógyfürdő és a miskolci fürdők esetében is már tudható, hogy mikorra tervezik az újraindulást.

Mától újra fogadhatnak vendégeket a fürdők, emiatt nagyon felpörgött a nyitási dátumok bejelentése. A tegnapi összeállításunkból ki is maradt néhány újranyitási hír, de most pótoljuk. Hamarosan újra látogatható lesz a Berekfürdő Gyógy- és Strandfürdő, a nyitásuk tervezett dátuma május 7. Első ütemben a kékcsempés medencét, valamint a fedett részleg medencéit vehetik birtokba a vendégek, a többi kültéri medencét fokozatosan nyitják meg. A teljes szolgáltatási paletta várhatóan május 22-től válik elérhetővé.

Tegnap a Miskolci Fürdők Kft. is közölte a nyitási menetrendjét. Első körben a miskolci Selyemréti Strandfürdőt, valamint a miskolctapolcai Ellipsum fürdő strandi részét (ezt hívták korábban Miskolctapolcai Strandfürdőnek) nyitják meg, várhatóan május végén. A következő lépcsőben nyílik a Miskolctapolca Barlangfürdő, valamint a vadonatúj Ellipsum élményfürdő, amire június második felében kerülhet sor. A Barlangfürdőt azért nem tudják gyorsabban megnyitni, mert a hosszú zárvatartás okozott némi problémát. A leeresztett medencék miatt szárazabbá vált levegőtől ugyanis repedés keletkezett a fogadótér sziklatömbjében. Ezt a nyitás előtt még ki kell javítaniuk.

A mosonmagyaróvári Flexum Thermal&Spa május elsején délben nyit(ott). Május 6-ig a II-es és III-as számú élménymedence még nem üzemel, a többi medence viszont a fürdőzők rendelkezésére áll. Május elsején megnyitott a Túrkeve Termál is. A vendégek a szabadtéri gyógyvizes medencét, valamint a fedett részleg valamennyi medencéjét birtokba vehetik. További fürdőnyitási dátumokat itt talál.

Túrkeve TermálfürdőA szálláshelyekhez hasonlóan a fürdők is csak érvényes védettségi igazolvánnyal látogathatók. 18 év felettieknek mindenképpen kötelező az igazolvány bemutatása (személyazonosításra alkalmas igazolvány egyidejű bemutatása mellett). 18 év alattiak felnőtt kísérővel védettségi igazolvány nélkül látogathatják a fürdőket.