• Megnyitott a Barcsi Gyógyfürdő, ahol egy akció is elérhető.

  • Hamarosan újra látogatható lesz a Demjéni Termáltó, a Tamási Termálfürdő, a makói Hagymatikum, valamint a nagykátai és a pápai fürdő is.

Szépen bővül a fürdők nyitási dátumainak a listája. Nagyon sok helyen már ezen a hétvégén újranyitottak, de a következő héten, illetve hetekben is rengeteg fürdőnyitás lesz országszerte. Nézzük a friss felhozatalt…

Az elmúlt napokban a webkamerájukon már látszott, hogy elkezdték feltölteni vízzel a mesterséges tófürdőt, nem véletlen az igyekezet, ugyanis május 4-én meg is nyitják a Demjéni Termáltót. Tegnap nyitási dátumot közölt a Tamási Termálfürdő is: a terveik szerint május 22-től fogadnak majd újra vendégeket.

Ma ismét megnyitott a Barcsi Gyógyfürdő, ahol egy akcióval is készültek: a következő két hétben a medencés jegy megvásárlása esetén a wellness szolgáltatásaikat is igénybe vehetik a fürdőzők. Többlépcsős újraindulást jelentett be a makói Hagymatikum fürdő. A jövő héten indulnak a fürdőorvosi rendelések és a hét folyamán valamikor a termálmedencéket is újra birtokba vehetik a vendégek. A május 10-én kezdődő héten nyit a kültéri 33 méteres és a fedett 25 méteres medence. A többi medence és a szaunavilág a május 17-i héttől kezdve válik elérhetővé.

A Pest megyei Nagykáta közkedvelt fürdője is beharangozta az újranyitási dátumait. A Fürdőház, azaz a fedett részleg várhatóan május 14-én fog nyitni, a strandi rész pedig május 21-től fogadja majd a vendégeket. Hamarosan nyit a pápai Várkertfürdő, méghozzá két lépcsőben. Május 3-tól már elérhetővé válik az uszoda és a konditerem, a termálfürdő megnyitására pedig május 22-ig kell várni.

Mindegyik hazai fürdő csak érvényes védettségi igazolvánnyal látogatható. 18 éves kor felett ez minden esetben kötelező (személyazonosításra alkalmas igazolvány felmutatása mellett), a felnőttek kíséretében érkező 18 év alattiaktól nem kérnek kártyát, viszont az életkoruk igazolására adott esetben szükség lehet. Korábban lehetett arról hallani pletykaszinten, hogy esetleg már az első oltás beadásakor megkapott papír és az antigénteszt eredménye is belépésre jogosíthat, azonban a hatályos szabályozás értelmében ezt nem fogadhatják el a fürdők.