• Egy új kúttal biztosítanák a Júlia Fürdő megfelelő vízellátását, de Sóstógyógyfürdőn is várhatók jövőre újdonságok.

  • 2017-ben elkezdődhet a sóstói hotel építése.

Idén közel félmillió, egészen pontosan 492 ezer vendéget fogadtak a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.-hez tartozó fürdők. Ide sorolható a sóstói park- és élményfürdő, a tóparti strand, a Fürdőház, valamint a városközpontban lévő Júlia Fürdő. Erről Podlovics Roland, a fürdőket működtető társaság vezérigazgatója számolt be a Nyíregyházi Televíziónak. Tavaly is félmillió körüli vendégszáma volt a nyíregyházi fürdőknek, így elégedettek lehetnek ezzel az eredménnyel, ugyanis a 2015-ösnél idén sokkal kevésbé volt fürdőbarát a nyári időjárás.

A tapasztalatok szerint nemcsak a nyíregyháziak és a megyében élők keresik fel a sóstói fürdőket, hanem sok, távolabbról érkező turistát is vonzanak ezek a létesítmények, különösen az Aquarius élményfürdő. A látogatók 46 százaléka külföldi, zömében lengyelek, szlovákok, románok és ukránok keresik fel a fürdőket.

Még 2015 végén gyógyászati szárnnyal bővült az Aquarius élményfürdő épülete, így ennek az idei volt az első teljes esztendője. Podlovics Roland elmondása szerint szerencsére egyre többen ismerik és veszik igénybe az itt elérhető gyógyászati kezeléseket.

Aquarius élményfürdő NyíregyházaA vezérigazgató beszélt a jövő évi terveikről is. A meglévő vízbázis biztonságos használhatósága érdekében ugyanis a Júlia Fürdőben terveznek korszerűsítéseket. Ez magyarán egy új termálkút fúrását jelenti. A jelenleg használt kút ugyanis már közel 50 éves, az élettartama végéhez közeledik, ezért a termálfürdő biztonságos vízellátása érdekében nem halogatható tovább egy új kút létesítése. Emellett energetikai korszerűsítések is lesznek a fürdőben, amivel jelentős megtakarítást tudnak elérni az üzemeltetési költségek terén.

Szintén a 2017-es tervek közé tartozik a parkfürdőben lévő szabadtéri gyermekvilág megújítása. Valamint jövőre megkezdődhet a várva várt szállodaépítés is Sóstógyógyfürdőn (a leendő Hotel Sóstó Spa & Resortról már írtunk korábban). Az új hotel jelentősen javíthatja majd a nyíregyházi fürdők egész éves kihasználtságát.

Itt megtekintheti a teljes tudósítást: