• Január elsején annyian választják a fővárosi fürdőket, mint egy nyári kánikulai napon.

  • Főleg a Széchenyiben lesznek sokan, de egyre népszerűbb a Paskál Fürdő is.

A két ünnep között nagyon megugrik a budapesti fürdők vendégforgalma. Sőt, az igazi csúcs még előttünk van, ugyanis a korábbi évek tapasztalatai alapján kifejezetten sokan látogatnak el a fővárosi termálfürdőkbe január elsején.

„Az év első napja a fürdők életében egy nyári, hőségriadós napnak felel meg” – nyilatkozta Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. értékesítési és marketing igazgatója az Inforádiónak. Idén január elsején például több mint 10 ezer vendég kereste fel a társaság által üzemeltetett nyolc állandó fürdőt.

Czinege Szilvia elmondta, hogy a magas vendégforgalom ne tartson vissza senkit a fürdőlátogatástól, van azért hely a fürdőkben, hiszen jelentős a kapacitásuk ezeknek a létesítményeknek. A Széchenyi Gyógyfürdőben például egy időben közel kétezren tartózkodhatnak.

Széchenyi GyógyfürdőA fővárosi fürdők esetében egyébként a népszerűségi toplistát a legnagyobb és legismertebb Széchenyi Gyógyfürdő vezeti, majd Gellért, Rudas és Lukács a sorrend. Ugyanakkor nagyon sokan keresik fel a kisebb fürdők közül a ferencvárosi Dandárt, vagy éppen a Paskált. Utóbbi érdekessége, hogy korábban szezonális fürdőként üzemelt, idén nyáron azonban fedett résszel bővült, ami megteremtette az egész éves nyitvatartás lehetőségét.