• A Paskált kétmedencés, szezonálisan üzemelő strandfürdőből egy egész évben működő, fedett részleggel is rendelkező fürdővé építették át.

  • Egy friss és egy 27 évvel ezelőtti videó a fürdőről.

Az 1989-ben átadott Paskál Strandfürdő idén teljesen megújult. A szabadtéri részleg átépítésére 150 millió forintot fordított a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., a fedett épületre pedig 1,2 milliárd forintot költöttek. Az új részlegnek köszönhetően a szezonális működésről átállhatott az egész éves nyitvatartásra a Paskál.

Ennek kapcsán találtunk két érdekes videót. A felső 1989 júniusában készült, azaz közvetlenül a strand átadása után. A háttérzaj miatt nehezen érthető a narráció, de a riporter arról beszél, hogy a második világháború óta ez az első új strandfürdő Budapesten. A fürdő egyik különlegességeként megemlíti az összekapcsolt strand és úszómedencét. A riportból az is kiderül, hogy 100 millió forintból épült meg a Paskál Strand.

(Időközben a videót törölték).

A második videót a közelmúltban készítette a Zugló Tv. Ebben bemutatják az új fedett fürdőt, valamint a megújult strandfürdőt. A fedett rész egyébként júniusban nyílt meg, tehát pontosan 27 évvel a fürdő átadása után. A fürdőépület 1400 négyzetméter alapterületű, jelentősen – 40-ről 190-re – nőtt a Paskál melletti parkolóhelyek száma.

Az épületben tanmedence, gyermekmedence, gyógyvizes medence és kiúszó részes élménymedence kapott helyet, valamint itt található az ország első és eddig egyetlen geotermikus szaunája. A strandi ikermedencét szétválasztották és az úszómedence része mostantól egész évben üzemel, ehhez a téli időszakra sátortetővel fedik le.