• A Cegléden működő termálfürdőben és a mellette található kempingben is a tavalyi szinten volt a vendégforgalom, pedig nem volt túl kedvező az időjárás.

  • Hamarosan fejlesztések is várhatók a fürdőben.

Tavaly nyáron többször volt egybefüggő, kánikulai időszak, mint az idén, ennek ellenére a Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő a tavalyihoz hasonló vendégforgalommal zárta a szezont. A fürdő vendégeinek a többsége pedig továbbra is Budapestről és a környékéről érkezett – derült ki a Ceglédi Városi Televízió tudósításából.

Tótin Lórántnak, a Ceglédi Termálfürdő Kft. ügyvezetőjének elmondása szerint augusztusban és azon belül is főleg a hétvégéken volt kiugróan sok vendégük, így összességében elégedett az idei strandszezonnal. Sok látogatót vonzottak a fürdőben rendezett programok is. Különösen az egészségnapok, valamint a mesékről szóló hétvége bizonyult népszerűnek. Az ügyvezető szerint ezek a programok a fürdőzés mellett egy plusz élményt jelentenek a vendégeknek.

A termálfürdő mellett található kemping is a tavalyihoz hasonló árbevételt produkált, s a hazai turisták mellett a német, a holland és a francia kempingezők adták a vendégforgalom döntő részét. Tótin Lóránt beszélt arról is, hogy már felkészültek a következő, alacsonyabb forgalmú időszakra. Az önkormányzattal pedig megkezdték az egyeztetéseket arról, hogy milyen, kisebb léptékű fejlesztéseket tudnának megvalósítani a közeljövőben.

Ceglédi termálfürdőA fürdő ügyvezetője tavasszal a jelentősebb fejlesztési elképzeléseikről is beszélt. Tervbe van véve egy 200 négyzetméteres kültéri hullámmedence, valamint egy extrém csúszdának az építése. Utóbbi a meglévő csúszdaállvány magasításával jöhetne létre és egyedülálló lenne az országban.

A Ceglédi Városi Televízió tudósítását itt nézheti meg: