• Egy 200 négyzetméteres kültéri hullámmedencével és egy egészen egyedülálló csúszdával bővül a Ceglédi Termálfürdő kínálata.

  • Kisebb fejlesztések is lesznek a fürdőben, ahol rengeteg program lesz a nyáron.

A Ceglédi Városi Televízió vendége volt Tótin Lóránt, a Ceglédi Termálfürdő Kft. ügyvezető igazgatója. Ahogy még január elején írtuk, jelentős fejlesztések várhatók a Pest megyei termálfürdőben. Cegléd ugyanis még tavaly év végén 500 millió forint állami támogatáshoz jutott, amiből 300 millió forintot a termálfürdőre költhetnek. Már január elején is jó néhány fejlesztési terve volt a fürdő vezetőjének, azóta kicsit letisztult, hogy ezek közül első körben mit lehet megvalósítani.

Az igazgatója elmondta, hogy javul a fürdő megközelíthetősége. Június elejére ugyanis elkészül a 40-es számú főút és a fürdő közötti út leaszfaltozása. Ez már csak azért is fontos, mert a város tervei szerint a termálfürdő körüli területen – középtávon – egy üdülőövezetet alakítanának ki.

A termálfürdő területén két nagyobb fejlesztés valósulhat meg. A kültéri részen egy kör alakú, 200 négyzetméteres hullámmedencét fognak építeni. Továbbá egy extrém csúszdával fog bővülni a kínálatuk. Utóbbit a jelenlegi csúszdaállvány magasításával jöhetne létre és az ígéretek szerint egyedülálló lenne az országban. Tótin Lóránt elmondta azt is, hogy a szezonig ezeket a fejlesztéseket nehéz lenne befejezni, de a nyári kánikulában sem lenne célszerű építkezéssel zavarni a strandolókat, ezért a kivitelezési munkálatok várhatóan majd csak az ősszel kezdődnek el.

Ezen felül lesznek azért kisebb fejlesztések is a fürdőben. Az ingacsúszdához például egy fotórendszert építenek ki, ami egyedi képeket készít a lecsúszó vendégekről. Kialakítanak egy helyiséget a nyári bejáratnál, ahol az érdeklődők a labdarúgó Európa-bajnokság meccseit, vagy éppen az augusztusi nyári olimpia versenyeit figyelemmel tudják kísérni. Újdonság lesz az idei nyáron, hogy Segway-t is lehet kölcsönözni a strandon.

Ceglédi termálfürdőA korábbi évek kedvező tapasztalatai alapján  jó néhány program is lesz a nyári szezon folyamán a Ceglédi Termálfürdőben. Ezek közé tartozik az egészségnap, a strandok éjszakája, a SpongyaBob nap, de VW Bogár találkozó, szépségverseny és Saolin kungfu bemutató is lesz a termálfürdőben.

A teljes beszélgetés a lenti videón nézheti meg.