• Javítják a fürdő megközelíthetőségét, de három új medencét is építenének és megújítanák a csúszdaparkot.

  • Jelentős fejlesztések előtt áll a Ceglédi Termálfürdő.

Egy múlt év végi kormánydöntés révén 130 település kap 2016-ban egyszeri támogatást. Ezek közé tartozik Cegléd is: a város 500 millió forinthoz fog jutni, s ebből 300 milliót a helyi termálfürdő és csúszdapark fejlesztésére fordíthatnak. A Cegléd Info kérdezte meg a fejlesztésekkel kapcsolatos terveikről Tótin Lórántot, a fürdőt működtető társaság ügyvezető igazgatóját.

A szakember elmondta, hogy 3-4 évente történnie kell valamilyen fejlesztésnek, hiszen hatalmas a verseny az országban működő termálfürdők között. Példaként említi, hogy 2008-2010-ben rengeteg vendéget vonzott a fürdőbe az akkor újdonságnak számító csúszdapark. Az igazgató elmondása szerint több területen is gondolkodnak bővítésekben. Ezek egyike, hogy a strandi részen növelnék a vízfelületet. Új termálmedencét, gyermekmedencét és élménymedencét építenének. Az élménymedence 100 négyzetméteres, a termál- és a gyermekmedence pedig 200-200 négyzetméteres lenne.

Ceglédi TermálfürdőA csúszdaparkban az egyik csúszdatornyot 16,5 méteresre magasítanák és olyan csúszdát építenének hozzá, ami Európában is ritkaság számít. Szintén a fejlesztések közé tartozik, hogy leaszfaltozzák a 40-es számú főút és a fürdő közötti utat, ezáltal javul a létesítmény megközelíthetősége. Jelenleg ez az út így néz ki a Google utcaképén:


Az interjúból kiderül az is, hogy a fentiek mindegyikét idén valószínűleg nem tudják megvalósítani, ugyanis ezeknek az összköltsége eléri az 550 millió forintot. A fürdővezető mindenesetre úgy számol, hogy a megvalósítható bővítéseket még a nyári szezon előtt befejezik, s ezek révén nyereségessé válhat a kitűnő gyógyvízzel is rendelkező fürdő. A későbbiekben pedig akár már saját forrásból is tudják fejleszteni a Ceglédi Termálfürdőt.