• Esztergomnak 150 millió forintjába kerül a fürdő karbantartása és további 950 millió forintot kell kifizetniük egy elvesztett per miatt.

  • Márciusban nyithat ki újra a fürdő.

A címet azért annyiban módosítanunk kellene, hogy jelen állás szerint kinyit tavaszra az Aquasziget Élményfürdő, hiszen korábban karácsonyi nyitásról írtunk. A fürdő a nyár vége óta tart zárva, amit felújítási munkálatokkal indokolnak. Az esztergomi önkormányzat még tavasszal tárgyalt a fürdővel kapcsolatos feladatokról. A testületi ülés jegyzőkönyvéből az derült ki, hogy a 150 millió forintba kerülő munkálatokat nem a szolgáltatások bővítése, hanem a tízéves működés után feltétlenül szükségessé vált karbantartások teszik indokolttá.

Ahogy a fürdő Facebook oldalának a bejegyzéseiből kiderül, a tervezettnél jobban elhúzódtak ezek a munkálatok. Szeptemberben még november elsejét írtak, majd októberben ezt már december 24-re módosították, december elején pedig újabb két hónappal megtoldották.

Aquasziget nyitás FacebookKönnyen lehet, hogy a fürdő szomszédságában felépült hotel nyitását szeretnék megvárni. A szálloda a korábbi tervek szerint már tavaly megnyitott volna, de végül ez átcsúszott 2016-ra. A szálloda fontos mérföldkő lehetne az Aquasziget életében, hiszen egy állandó, tervezhető vendégforgalmat jelentene a fürdő számára a nyári szezonon kívüli időszakban is. Jó példa erre a szegedi Napfényfürdő, ami önmagában reménytelenül veszteséges, viszont a szomszédos szállodával együtt már van értelme a működtetésének.

Esztergom Aquasziget fürdőMindezektől függetlenül úgy tűnik, hogy Esztergomnak újra a zsebébe kell nyúlni a fürdő miatt. Az Átlátszó.hu számolt be arról a szövevényes ügyről, ami miatt idén 950 millió forintot kell kifizetnie az önkormányzatnak. Egy olyan perről van szó, amit még a létesítmény építésében közreműködő egyik vállalkozó indított. Esztergom ugyan csak első fokon vesztette el a pert, viszont a megbízott ügyvédi iroda egy napot késett a fellebbezés benyújtásával, ezért a határozat jogerőre emelkedett.

Az ügyvéd fellebbezett a Győri Ítélőtáblánál, de elutasították a kérelmét, majd így tett tavaly év végén az Alkotmánybíróság is. A városnak ezért novemberig havi részletekben kell kifizetnie a 950 millió forintot.

Fotó: H. Szabó Sándor