• Kilenc év után nyitják újra az egyik termálvizű strandfürdőt.

  • Élménymedence, ülőmedence, gyermekmedence és csúszda is lesz a régi-új létesítményben.

Veszprém megye nem bővelkedik termálfürdőkben. A megyében Pápán működik termálfürdő, valamint az egyik tapolcai szálloda medencéit töltik egy termálforrásból. Ezért is jó hír, hogy idén nyáron újra megnyitják Tapolcán a termálvizes strandfürdőt. A létesítményt a 2007-es nyári szezon után zárták be, miután az önkormányzatnak nem volt pénze elvégezni a szükséges felújításokat. A fürdőt hamar visszafoglalta a természet, ahogy a cikk végén található, 2011-ben készült videón is látszik.

Néhány évvel ezelőtt született döntés a strandfürdő felújításáról, amire a város 250 millió forint állami támogatást szerzett, amit további 180-200 millió forint önrésszel egészítenek ki. A veol.hu decemberben már arról számolt be, hogy a terveknek megfelelően halad az építkezés. Működőképes a termálkút, végeztek a medencék aljzatbetonozásával és nekikezdtek a medencék és a csúszdatorony vasbeton szerkezetének az építéséhez. Jelen állás szerint tartható a termálstrand idén júniusi műszaki átadása.

Tapolca termálstrand, Veszprém megyeMég tavaly nyáron írt arról a Tapolcai Újság, hogy mi okozott kisebb csúszást a strand építése során. A cikk szerint módosítottak a nagy úszómedence korábbi tervein, hogy jobban megfeleljen a kor igényeinek. Ez konkrétan azt jelenti, hogy nem csak úszásra lesz alkalmas, hanem az egyik felét élményelemekkel szerelik fel, valamint egy jacuzzi is lesz a fürdőben.

A termálstrandon az említett úszó- és élménymedence mellett egy gyermekmedencét, valamint egy két részre osztott termálmedencét alakítanak ki. Utóbbi egyik fele ülőmedenceként fog működni, a másik része pedig a csúszda érkezőmedencéje lesz.