• Módosult az Aquasziget Élményfürdő megnyitásának tervezett dátuma.

  • Korábban őszre ígérték a fürdő melletti szálloda átadását is.

Az esztergomi Aquasziget Élményfürdő augusztus utolsó napja óta tart zárva, a fürdőben ugyanis korszerűsítési munkálatok zajlanak. Ahogy az esztergomi képviselő-testület egyik április végi ülésének jegyzőkönyvéből kiderült, összességében 150 millió forintba kerülnek a munkálatok. A jegyzőkönyv szerint alapvetően nem bővítésről van szó, hanem olyan munkálatokról, amelyek a tíz éves működés után feltétlenül szükségessé váltak, magyarán ezek nélkül nem tudna működni az élményfürdő.

Esztergom Aquasziget fürdőKorábban úgy volt, hogy már november első napján újra megnyithat az Aquasziget Élményfürdő, azonban múlt héten a fürdő Facebook oldalán december 24-ére módosították ezt az időpontot.

Aquasziget megnyitásKorábban idén őszre ígérték a termálfürdő melletti, korábban Aqua Palace, újabban Portobello Wellness és Yacht Hotel néven emlegetett szálloda megnyitását is. A hotelnek kulcsszerepe lehet a fürdő rentábilis működtetésében, hiszen egy új vendégkört vonzana Esztergomba, ezáltal pedig jelentős forgalmat generálhatna az Aquasziget számára is. Különösen fontos lenne ez a plusz forgalom a nyári szezonon kívüli időszakban.

Nyár elején arról írt a szeretgom.hu, hogy a fürdőt működtető és a szállodát építő Investor 2005 Kft.-nek legkésőbb december 31-ig meg kell nyitnia a szállodát, máskülönben 210 millió forintos kötbért kötelesek fizetni az önkormányzatnak.

Ide kattintva megnézheti a H. Szabó Sándor által a fürdőről és Esztergomról készített légi fotókat.