• Jelenleg az önkormányzat többségi tulajdonában van az Aquapolist működtető társaság, de a cég hamarosan a fürdő veszteségeit eddig is finanszírozó kisebbségi tulajdonoshoz kerülhet.

  • Az élményfürdő amúgy is csak a szomszédos szállodával együtt működtethető nyereségesen.

Hamarosan a jelenlegi kisebbségi tulajdonos, a Hunguest Hotels lehet a szegedi Napfényfürdő Aquapolist működtető társaság egyetlen tulajdonosa. A Ligetfürdő Kft. jelenleg 53,2 százalékban Szeged városáé, 26,8 százalékban a város tulajdonában lévő Szegedi Sport és Fürdők Kft.-é, 20 százalékban pedig a Hunguest Hotels Zrt. tulajdonában van. A Szegedma.hu írása szerint a tulajdonosok meghirdették eladásra a Ligetfürdő Kft.-t, amire a mai napig bezárólag lehetett pályázni.

A Szegedma.hu szerint azonban szinte borítékolható, hogy senki nem lesz, aki közel 8 milliárd forintért megvásárolná a veszteséges fürdőt, így a tulajdonosok korábbi megállapodása értelmében a Hunguest vásárolhatja ki az önkormányzatot, valamint a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-t.

Napfényfürdő SzegedAz élményfürdő üzemeltetése önmagában nem jó üzlet. Ezt jól mutatja, hogy a Ligetfürdő Kft. az elmúlt évben 709 millió forintos árbevétel mellett 345 millió forint veszteséget termelt. Viszont a szomszédos Hunguest szállodával szimbiózisban működtetve már rentábilissá tehető, nem véletlen, hogy a társaság veszteségét eddig is a kisebbségi tulajdonos Hunguest finanszírozta. A felek eredetileg is azt tervezték, hogy az uniós támogatásért cserébe vállalt 5 éves időtartam után meghirdetik a céget.

A jelenlegi Aquapolis fürdő az egykori Termál- és Ligetfürdő helyén jött létre, összességében 8 milliárd forintot is meghaladó beruházással. Az élményfürdő 2010. március 26-án nyitotta meg a kapuit, teljes egészében pedig 2010. május 28-a óta működik.

Napfényfürdő SzegedA tulajdonosváltás után is legalább 20 évig fürdőként kell üzemeltetni az Aquapolist és fenn kell tartani a helyiek számára a kedvezményes belépési lehetőségeket, továbbá a szegedi iskolások úszásoktatását.

Jelenleg az Aquapolisba egy teljes árú, egész napos belépőjegy – hétvégén és a kiemelt időszakokban – 4700 forint, ami a Csongrád megyeieknek 3290 forintba kerül. A nyugdíjas és gyermekjegy 2400 forint, de a megyében élők 1680 forintos kedvezményes belépőt válthatnak. Hétköznap a felnőtt jegy 3200, a nyugdíjas belépő 1600 forint, s ezekből is jár a 30 százalékos kedvezmény a megyei lakosoknak.