• Összességében kiegyensúlyozott szezont zártak a nyíregyházi fürdők.

  • A tavalyinál hűvösebb nyár főleg a Tófürdő vendégforgalmán mutatkozott meg.

A tavalyi hőségriadókban bővelkedő nyárhoz képest az idei kevesebb hőhullámot hozott, ami országszerte negatívan befolyásolta a fürdők forgalmát. Az időjárás rányomta a bélyegét a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn működő fürdők forgalmára is. A Nyíregyházi Televízió tudósítása szerint ennek ellenére a főszezon több hétvégéjén is teljesen megteltek a sóstói fürdők, és összességében kiegyensúlyozott vendégszámot értek el.

Idén ráadásul számos programot is tartottak az Aquarius Élmény- és Parkfürdőben, valamint a Tófürdőben. Ezek közé tartozott az éjszakai fürdőzés, a Sóstó Feszt, a strandfoci bajnokság, a sárkányhajó fesztivál, a bográcsparty és a Coca-Cola Strandparty is.

Nyáron a park- és élményfürdőben 212 ezer, a Tófürdőben pedig 26 ezer látogatót fogadtak. Főleg az utóbbit érintette rosszul a tavalyinál hűvösebb nyári időjárás, hiszen 2015-ben még 38 ezer vendéget regisztráltak.

Pozitív trend, hogy több külföldi vendég érkezett a nyíregyházi fürdőkbe. Főleg Szlovákiából és Lengyelországból jöttek többen, de újdonság, hogy a korábban csak Gyuláig és Hajdúszoboszlóig „merészkedő” román turisták ellátogattak Nyíregyházára is.

Nyíregyháza SóstógyógyfürdőA város fürdői közül az Aquarius Élményfürdő, a Hotel Fürdőház, valamint a központban található Júlia Fürdő egész évben várja a vendégeket. Mindezeken felül nyitva marad a Parkfürdő 50 méteres úszómedencéje, amit várhatóan októberben majd lefednek, így télen is várják az úszni vágyókat.

Itt megtekintheti a Nyíregyházi Televízió tudósítását: