• Tíz építésziroda nyújtott be terveket a leendő Hotel Sóstó Spa & Resortra.

  • Nyíregyháza egy sóstógyógyfürdői erdei sétány építésére is pályázatot nyújtott be a napokban.

Még az elmúlt év őszén jelentették be, hogy a Modern Városok Program keretén belül – állami forrásból – egy új szálloda épül Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn. A leendő hotel négycsillagos és 200 ágyas lesz, ami jelentős lendületet adhat az üdülőhely turizmusának.

Az Építészfórum.hu szakportál cikke szerint a “Hotel Sóstó Spa & Resort” kapcsán az önkormányzat még a nyár elején írt ki egy építészeti tervpályázatot. Erre összesen tíz pályamű érkezett, s ebből a szakmai zsűri hármat megvásárlásra, hármat díjazásra javasolt.

A zsűri tetszését legjobban a BAHCS Művek építésziroda tervei nyerték el, amelyet első díjban részesítettek. A BAHCS Művek terveit az Építészfórum.hu részletesebben is bemutatta.

Sóstógyógyfürdői szállodaA megyeszékhely legutóbbi közgyűlésén egy másik, Sóstót érintő fejlesztési tervről is szó esett. A képviselő-testület ugyanis pályázatot nyújtott be egy hét kilométeres erdei sétány építésére. A sétány az állatparkot és az erdei tornapályát kötné össze, s kedvező elbírálás esetén 223 millió forintból valósulhatna meg.

Karbantartás a Júlia Fürdőben

A nyíregyházi Júlia Fürdő látogatói számára fontos információ, hogy jövő héten hétfőtől péntekig karbantartás miatt zárva lesz a termálfürdő. A munkálatok végeztével szombaton, azaz szeptember 3-án, reggel 9-kor nyitnak ki. A vendégek a karbantartási időszakban a sóstógyógyfürdői létesítményeket, azaz az Aquarius, a Tófürdő és a Fürdőház szolgáltatásait vehetik igénybe.

Júlia Termálfürdő