• A jó idő miatt a megszokottnál tovább tartanak nyitva a budapesti strandok.

  • A Dagály, a Palatinus és a Római strandokon programokkal is várják a látogatókat.

Kicsit késve érkezett meg augusztusban a nyári idő, de erre a fővárosi strandok üzemeltetője gyorsan reagált. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által működtetett hat strandfürdő – Palatinus, Dagály, Római, Pünkösdfürdő, Csillaghegyi, Paskál – az augusztus 20. után megszokott este 7 óra helyett mostantól 20 óráig várja a felfrissülni vágyókat.

A nyitási időpontok nem változnak. Ez azt jelenti, hogy reggel a Paskálban 6 órától, Pünkösdfürdőn hétköznap 9, hétvégén 8 órától, a Rómain 9 órától, a Dagályban 6 órától, a Palatinuson 9 órától, a Csillaghegyi strandon pedig 7 órától várják a fürdőzőket.

Programokkal is készülnek a nyár végére a budapesti fürdők. A Római és a Palatinus strandokon 14 és 15 órakor aquafitness órákat tartanak a Gilda Max oktatói. Pénteken pedig a gyerekeknek szóló játékos foglalkozások és versenyek lesznek a Palatinus és a Dagály strandokon.

Római strandfürdőA Dagályba nem csak a kánikula miatt lesz érdemes ellátogatni. Ahogy ugyanis korábban írtuk, szeptember 18-án, a vizes világbajnoksághoz kapcsolódó építkezések miatt bezárják a termálfürdőt, így ezen a területen egy darabig biztosan nem lehet strandolni.