• Pezsgőfürdő, csúszdák, sodrófolyó, hullámmedence is lesz az új fürdőépületben.

  • Már nem kell sokat várni az átadásra.

Karácsony előtt a mezőkövesdi Zsóry Gyógyfürdő egy rövid bemutatófilmet tett közzé a leendő élményfürdőjükről és a felújított fedett uszodájukról. Ráadásul egy, a korábbiaknál pontosabb időszakot is megjelöltek az új és megújult részlegek átadására: várhatóan jövő év januárjának második felében már birtokba vehetik a vendégek.

Ahogy a cikk végén megtekinthető videón is látszik, az uszoda és az élményfürdő össze lesz kapcsolva. Az új részlegben három csúszda, sodrófolyosó, pezsgőfürdő medence, hullámmedence, a medence szélén pedig úgynevezett pezsgőágyak és masszázsfülkék lesznek kialakítva.

Az eredeti tervek szerint egyébként már egy éve át kellett volna adni az új fürdőt, viszont a kivitelezéssel eredetileg megbízott társaság nem, illetve hibásan végezte el a feladatokat. Emiatt szerződést bontottak velük és az év elején kiírt közbeszerzés után egy új céget bíztak meg az uszoda felújításával és az élményfürdő befejezésével.

Zsóry élményfürdő látványtervA kivitelezést végző Szilvási Építő Kft. még novemberben közölt képeket az építkezés állásáról. Akkor az uszodában már a próbaüzem zajlott, az élményfürdőn viszont még javában dolgoztak.

Zsóry uszodaZsóry csúszdaItt megnézheti a Sáth és Társa építésziroda által készített bemutató videót: