• Jelentős beruházások kezdődnek jövőre a gyógyfürdőben.

  • Gyermekélményfürdőt alakítanak ki, bővül a szaunarészleg és lehet, hogy az egyik külső medencét is lefedik.

Egy év végi forrásátcsoportosítás révén az év utolsó napjaiban egymilliárd forint állami támogatáshoz jutott a Harkányi Gyógyfürdő. Ennek köszönhetően 2017-ben korábban soha nem látott léptékű fejlesztések valósulhatnak meg a fürdőben. Ennek a nagyságát jól szemlélteti, hogy 2014-ben 200 millió forint, 2015-ben 300 millió forint állami fejlesztési támogatáshoz jutott a gyógyfürdő, jövőre viszont ennek a dupláját használhatják fel.

“A város és környékének fejlődése a gyógyfürdő fejlesztésén keresztül valósulhat meg. Remélem, hogy a város fejlődési pályára áll, és tíz év alatt Magyarország legjobb fürdőhelyévé válik” – mondta a támogatás elnyerése kapcsán Tiffán Zsolt, a térség országgyűlési képviselője.

Az MTI beszámolójából kiderül az is, hogy a fürdő tervezett fejlesztései már jogerős építési engedéllyel rendelkeznek. Januárban meghirdetik a közbeszerzést és még 2017-ben elkezdődik a kivitelezés. Marosi András, a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. elnök-igazgatója a konkrét fejlesztésekről elmondta: az egymilliárd forintos forrást a gyógyfürdő teljes belső és külső megújítására kívánják felhasználni.

Harkányi GyógyfürdőA tervek között szerepel az úgynevezett kettes épület tetőszerkezetének rekonstrukciója, egy gyermekélményfürdő részleg kialakítása, valamint a már meglévő szaunavilág további bővítése. A gyógyfürdő elnök-igazgatója kitért arra is, hogy áttekintik a 3-as medence megosztását és befedését célzó terveket is.

Harkányi fürdő csúszdaparkA fürdőben legutóbb egy csúszdaparkot adtak át, amit idén július óta használhatnak a vendégek. Az új turisztikai attrakció sok új vendéget vonzott Harkányra, ahogy korábban írtuk, a nyári szezonban 30 ezer jegyet adtak el a csúszdaparkba.