• Hatalmas élménymedencével bővül a párkányi Vadas termálfürdő kínálata.

  • A medence építése tavasszal kezdődött és a jövő évi strandszezonra szeretnék átadni.

Egy 1200 négyzetméteres élménymedencével bővül a Párkányban található Vadas Thermal Resort kínálata – adta hírül a TASR szlovák hírügynökség. Az Esztergommal szemközti településen a tervek szerint jövő év májusában adják át az új szabadtéri medencét. A kora tavasszal kezdődött beruházás 1,6 millió eurós (nagyjából 500 millió forintos) költségéből 1 milliót saját forrásból áll a város tulajdonában lévő termálfürdő, a fennmaradó összeget pedig hitelből fedezik.

Az építkezést a nyári szezon alatt felfüggesztették, hogy ne zavarja a strandolókat, viszont most már újra zajlanak a munkálatok, hamarosan elkészül a medencéhez tartozó gépház tetőszerkezete. Ez azért fontos, hogy a gépészeti berendezéseken időjárástól függetlenül tudjanak dolgozni. A nagy méretű új élménymedencében sodrófolyosó, lassú folyó, a mélyebb részein pedig vízi kosárlabda- és röplabdapálya is helyet kap, a közepén pedig egy kis sziget is lesz.

Mindezeken felül még azt lehet tudni a Vadas termálfürdőben zajló fejlesztésről, hogy a medencét főképp a nagyobb gyerekekkel érkező családoknak, illetve a fiatalabb, aktív kikapcsolódást kereső vendégkörnek szánják. Már előre gondoltak arra, hogy éjszakai fürdőzésekhez is használható legyen a strandmedence, ezért a kivilágíthatóságát is biztosítják. A beruházás fő célja, hogy enyhítse a párkányi fürdő kánikulai napokon tapasztalható zsúfoltságát.

Vasad Thermal élménymedence látványterv

A Vadas Thermal Resortban legutóbb 2018 elején adtak át egy új fejlesztést, ami egy fedett élményfürdő volt. Ebben három termálvizes medence, panorámás pezsgőfürdő, szauna, sókabin és élményzuhany kapott helyet.

A párkányi fürdőkomplexum egyébként egy 47 szobás szállodát, egy éves üzemeltetésű fedett uszodát, egy nyáron működő strandfürdőt, valamint az említett fedett élményfürdőt foglalja magában. A szabadtéren a most épülő új medence mellett két élménymedence, úszómedence, gyermek élménymedence és pezsgőmedence található.