• Egyes fürdők hétköznaponként a belépőjegyekre vonatkozó kedvezményekkel várják a vendégeket.

  • Ez érintheti a hét egy adott napját, de arra is akad példa, hogy hétfőtől péntekig minden egyes napra érvényes valamilyen akció.

A nyári főszezonon kívül sok termálfürdő előáll valamilyen forgalomélénkítő akcióval. Ilyenek lehetnek a gyógyászati kezelésekre vonatkozó akciók, vagy például a nyugdíjasoknak nyújtott kedvezmények. Az akciók egyik típusa az, amikor bizonyos naphoz, vagy napokhoz kötnek kedvezmény.

Jellemzően a kisebb vendégforgalmú napokra szoktak akciót hirdetni. Ebből következik, hogy az esetek többségében, ha erre a napra ünnepnap esik, akkor nem érvényes a meghirdetett kedvezmény, de kivétel is akad, ahogy azt lejjebb olvashatják.

Amennyiben valaki hétköznap látogatna el valamelyik termálfürdőbe, akkor érdemes lehet ezekkel az akciós napokkal számolni, hiszen olykor egész jelentős árengedményt nyújtanak a teljes jegyárhoz képest. A nyugdíjasoknak szóló, vagy az életkorhoz kötött kedvezmények esetén a jogosultságot mindig igazolni kell. Ezért az előbbinél az úgynevezett ONYFI igazolványt, utóbbinál személyi igazolványt kérhetik a pénztárban.

Jöjjön tehát néhány fürdő, ahol napi kedvezményt kínálnak…

Cegléd gyógyvizes medence

Ceglédi fürdő: felező csütörtök néven hirdettek akciót. Ez azt jelenti, hogy csütörtökönként 50 százalékos kedvezménnyel kínálnak minden napijegyet. Ebbe beleértve a teljes árú, a kedvezményes és a családi belépőket is. Az akció ismertetőjében azonban nem írják, hogy még meddig érvényes ez a kedvezmény, ezért érdemes időnként megnézni, hogy szerepel-e még az akcióik között.

Celldömölk – Vulkánfürdő: a nyári főszezonon kívüli időszakra rendszeresen napi akciókat hirdet a Vulkánfürdő. A mostani kedvezményük a hétfői és a csütörtöki napokra vonatkozik. Ekkor a felnőtt, a diák és a gyermek napijegyek ára 1390 forintba, a nyugdíjas napijegy 990 forintba kerül. Ez jelentős kedvezményt jelent, hiszen amúgy egy felnőtt napijegy 2750 forintba, egy nyugdíjas napi belépő 2200 forintba kerül. Az akció december 19-ig tart.

Lenti Termálfürdő: általában párhuzamosan többféle akció is elérhető a Lenti Termálfürdőben és most nekik is van naphoz kötött akciójuk. A „senior kedd” kedvezményt az 55 év felettiek vehetik igénybe a hét második napján. Ez 50 százalékos kedvezményt jelent az élményfürdővel kombinált napijegyek árából. Így 3600 forint helyett 1800 forintért válthatnak belépőjegyet. A senior kedd még egészen december 31-ig érvényes. Szimpatikus megoldás, hogy év végéig tényleg minden egyes keddre vonatkozik, azaz a munkaszüneti- és ünnepnapok, tanítási szünetek sem jelentenek kivételt.

Magyarhertelend – Hertelendi Termálfürdő: a hét több napjára is kínálnak kedvezményeket. Hétfőnként szaunajegy vásárlása esetén az egész napos fürdőbelépő árából 50 százalékos kedvezményt nyújtanak. Keddenként 50 százalékkal olcsóbb minden napi fürdőbelépő. Csütörtökönként az egész napos felnőtt fürdőbelépő értékének 50 százalékát a jegyvásárlás napján az éttermükben levásárolhatják. A napi akciók munkaszüneti napokon és ünnepnapokon nem érvényesek.

Pápa – Várkertfürdő: a nyugdíjasoknak hétfőnként érdemes ellátogatniuk a termálfürdőbe, hiszen a hét első napján számukra 50 százalékos kedvezményt biztosítanak. A kedvezményhez a nyugdíjfolyósítótól kapott igazolványt be kell mutatni. Az akció révén hétfőnként a nyugdíjas napijegy 1125 forintba, pápai nyugdíjasoknak 775 forintba kerül. Az akciós időszak még december 15-ig tart.

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő: nyugdíjas kedd a fürdő akciójának a neve. A nyugdíjas vendégek a hét második napján mindössze 1000 forintért válthatnak napi fürdőbelépőt. Az akció december 17-ig tart, de ez alól október 29. kivételt fog jelenteni.

Székesfehérvár – Árpád Fürdő: itt nem időszakos akcióként jelennek meg a napi kedvezmények, hanem állandó lehetőségként. Azaz minden hétköznap érvényes valamilyen kedvezmény. Hétfőnként a nyugdíjasok válthatnak kedvezőbb árú belépőt. Keddenként a férfiaknak, szerdánként a közalkalmazottaknak és köztisztviselőknek, csütörtökönként a hölgyeknek, péntekenként a pároknak jár kedvezmény.

Tiszakécske – Barack Gyógy- és Élményfürdő: október 16-tól ismét elérhető a „termál szerda” nevű akciójuk. Ez azt jelenti, hogy szerdánként a belépő ára csak 1500 forint és ezen a napon a fürdő pizzériája 50 százalékos kedvezménnyel kínálja az ételeket. Az akció az italokra és a jégkrémekre nem vonatkozik. A szerdai kedvezmény egészen jövő év május 27-ig érvényes, de ez alól kivételt jelent majd október 23., október 30., december 25. és január 1.