A kedvező időjárásra tekintettel a budapesti strandfürdők némileg tovább tartanak nyitva az idei szezonban. A Turizmus Online összeállítása szerint a fővárosi fürdők vendégszám tekintetében már a meghosszabbított nyitva tartás nélkül is jól állnak. A Budapest Gyógyfürdői Zrt. létesítményeit idén 33 százalékkal többen keresték fel, mint a tavalyi év hasonló időszakában.  A nyári szezonban a társaság 13 fürdője összesen 1,2 millió vendéget fogadott.

A látogatók fele választotta a gyógyfürdőket, fele pedig a strandfürdőket. A népszerűségi toplistát a Dagály Fürdő vezeti, amely 185 ezer vendéggel büszkélkedhet. A Dagálytól alig maradt el a Palatinus Fürdő a maga 174 ezer látogatójával. A budapesti fürdős toplista harmadik helyét pedig a Római Fürdő (a lenti képen) foglalja el, ahol 66 ezer vendéget regisztráltak.

Ezekben a kedvelt strandfürdőkben a jövő évi nyitásig felújítási munkákat is fognak végezni. A Palatinuson és a Római Fürdőben megújulnak a csúszdák, előbbiben a termálmedencét is modernizálják. A Budapest Gyógyfürdői Zrt. strandjain a jövő év elejéig mintegy 600 millió forint értékben fognak felújítási munkák zajlani.