• Jót tett a termálfürdő forgalmának, hogy a nagyerdei strand idén sem volt nyitva.

  • Nyár végéig már 60 ezer vendégük volt.

A 2018-as és az idei strandszezonban sem volt nyitva Debrecen közkedvelt fürdője, a nagyerdei strand. 2018-ban ugyanis elkezdődött a fürdő átfogó fejlesztése. Nem egyszerű felújításról van szó, hanem gyakorlatilag egy teljesen új, egészen egyedi építészeti megoldásokat alkalmazó fürdőről. A tervek szerint a jövő évi strandszezonban már birtokba vehetik a fürdőzők az új strandfürdőt.

A nagyerdei stranddal szomszédos Aquaticum fürdőkomplexum nyilván ebben az időszakban is a vendégek rendelkezésére áll. Akik viszont szabadtéren szeretnek strandolni, azoknak jó választás a szintén Debrecenben található Kerekestelepi Termálfürdő.

A megyeszékhely kertvárosi részén lévő fürdőt néhány éve még a bezárás fenyegette, 2011-ben például mindössze évi 32 ezer vendéget fogadtak. A bezárás helyett azonban inkább fejlesztéseket valósítottak meg a termálstrandon, több medencét is felújítottak és ennek köszönhetően a fürdő vendégszáma is megugrott.

A Dehir.hu tudósítása szerint idén is jól alakult a Kerekestelepi Termálfürdő forgalma. A nyári kánikula idején akár napi ezer vendéget is fogadtak és augusztus végéig már több mint 60 ezer belépőt adtak el. Úgy kalkulálnak, hogy év végéig – hiszen a fürdő egész évben üzemel – a vendégszámuk meghaladhatja a 70 ezret.

A minősített gyógyvízzel rendelkező termálfürdőben összesen öt szabadtéri medence áll a vendégek rendelkezésére, de a fürdőhöz egy kemping is kapcsolódik. Mind a fürdő, mind a kemping teljesen akadálymentesített és a jegyáraik is kedvezőek.

A Dehir.hu videóját itt tekintheti meg.