• A nyáron jelentették be, hogy szeptember elsejétől új vezérigazgató irányítja a Büki Gyógyfürdő Zrt.-t.

  • Koós Melinda a következő időszak terveiről és a legnagyobb kihívásokról is beszélt a helyi televíziónak.

Május végén váratlanul távozott Boros László Attila, a Bükfürdő Thermal&Spát működtető Büki Gyógyfürdő Zrt. éléről. Egy nyári interjúban Gajda Tibor, a társaság igazgatóságának az elnöke jelentette be, hogy megvan az új vezérigazgató: Koós Melinda, aki a szentgotthárdi fürdő éléről érkezik Bükfürdőre. Teljes egészében szeptember elsejétől vette át a társaság operatív irányítását, azaz éppen egy hónapja vezeti a fürdőt.

Ennek apropóján a Trió Tv interjút készített Koós Melindával. Ebben az új vezérigazgató elmondta, hogy jelenleg a legnagyobb kihívást a vendéglátás jelenti számukra. Ehhez azt érdemes tudni, hogy 2021-től új rendszert vezettek be a fürdőben. Már nem bérbe adják a vendéglátóegységeket, hanem mindegyiket maga a fürdő üzemelteti.

Koós Melinda elmondása szerint azonban ennek során nehézséget jelentett, hogy a Covid-időszak miatt hatalmas munkaerőhiány alakult ki a vendéglátásban. Sokan ugyanis a lezárások idején máshol kezdtek dolgozni és az újranyitást követően sem akartak visszatérni a vendéglátóiparba. Ez nemcsak büki, hanem országos probléma, sőt még Ausztriában is hasonló gondokkal küzdenek.

Ennek kapcsán problémát jelentett, hogy szintén a járványhelyzet miatt erre az évre nem készült el a központi termelőkonyha. Szerencsére ezt a jövő szezonra már átadhatják, ami megkönnyíti majd a vendéglátóegységeik működését.

Szintén ezen a téren Koós Melinda apróbb újdonságokról is beszámolt. Hamarosan nyitnak egy kis kávézót, ami némileg tehermentesíti a bisztrót. Még az őszi tanítási szünet előtt nyílik egy új étterem, ahol a menüztetés zajlik. Novemberben pedig egy Lipóti pékséget is átadnak, szintén a fürdő üzemeltetésében és itt a külső vendégek is tudnak majd vásárolni.

Bükfürdőn már elkezdődött a termálfürdő előtti főtér átalakítása. A jövőre várható újdonságok közé tartozik a kemping megújítása, amire 600 millió forintot fordítanak. Illetve Koós Melinda megemlítette azt a gyógyfürdőfejlesztési pályázatot, aminek révén várhatóan majd EU-s pénzből lesznek fejleszthetők a fürdők. Ennek révén a következő években szeretnék az alapinfrastruktúrát, a gépészetet megújítani, de reméli, hogy szolgáltatásfejlesztésre is sor kerülhet.

A kisebb, de fontos újdonságok közé tartozhat, hogy bevezetnék a készpénzmentes fizetést. Valamint az öltözőt is úgy modernizálnák, hogy a vendégek a proxyórával tudják nyitni-zárni a szekrényeket.

Itt megnézhetik a teljes beszélgetést: