• Az Idősek Világnapja alkalmából is elérhetők kedvezmények, de állandó akciókat is találni.

  • Egyes fürdők bérletakcióval, vagy éppen gyógyászati csomagajánlattal várják a nyugdíjas vendégeket.

Kezdjük két „last minute” kedvezménnyel, ezek ugyanis csak holnap, azaz október elsején lesznek érvényesek. Az Idősek Világnapja alkalmából a Ceglédi Gyógyfürdőben pénteken tánczenés nosztalgiaműsorral és vízi tornával várják a vendégeket. Ráadásul ezen a napon a nyugdíjas fürdőbelépő mindössze 700 forintba kerül. Az Idősek Világnapját a Miskolctapolca Barlangfürdő is megünnepli, így pénteken a nyugdíjas napijegy 2500 forint helyett 1250 forintba fog kerülni.

Több fürdőben a hét bizonyos napjain kínálnak kedvezményt a szenior korosztály számára. A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben már hosszú ideje érvényben van egy keddi kedvezmény, ami a tanítási szüneteken kívüli időszakokban érvényes. A „nyugdíjas kedd” akció révén a nyugellátásban részesülők a hét második napjain 50 százalékos kedvezménnyel válthatnak belépőt a sárvári fürdőbe, ami konkrétan 1100 forintos jegyárat jelent.

A Zala megyében, azon belül is Pusztaszentlászlón működő Aqua Barbara termálfürdőben szerdánként várják kedvezménnyel a nyugdíjas vendégeket. Ez náluk 1400 forintos napi belépőt jelent. A Szentesi Üdülőközpontban a hétfők akciósak. A helyi nyugdíjasok a hét első napjain fürdőbelépőt 550 forintért, a fürdőbe és a szaunába is érvényes jegyet 850 forintért válthatnak. Más településről érkező nyugdíjasok számára ugyanez 650 és 1100 forintba kerül.

Nyíregyházán két fürdőben is kedvezményes belépőkkel várják hétfőnként a nyugdíjasokat. A Júlia Fürdőben a hét első munkanapjain 1600 forintba kerül a nyugdíjas belépő, a helybéli nyugdíjasoknak pedig mindössze 1000 forint. A szezonon kívül a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdői Aquariusban is akciós a hétfő: 2700 forint a szenior jegy, a nyíregyházi lakosoknak pedig 1500 forint.

A makói Hagymatikum fürdő őszi bérletakciót hirdetett kifejezetten a nyugdíjas vendégkör számára. A hétfőtől péntekig használható, 30 napig érvényes bérlet 10 ezer forintba kerül. Már ez is kedvező ár, de Makó kártyával ugyanez 5000 forintba, a kistérségben élőknek 7000 forintba kerül. Az akció október 31-ig tart.

Az Agárdi Gyógy- és Termálfürdő a Fejér megyei nyugdíjasok számára kínál gyógyászati akciót. A 60 darabos (15 alkalommal háromféle kezelés és medencefürdő) tb-s kúracsomag ára számukra 36 ezer forint. Gárdonyi, agárdi és dinnyési lakosok még ebből is kapnak némi kedvezményt, számukra ugyanis csak 33 ezer forint.

A fenti összes kedvezménynél fontos tudni, hogy a pénztárnál kérhetik az úgynevezett ONYFI igazolvány felmutatását. Ez igazolja azt, hogy már nyugellátásban részesülnek. A lakóhelyhez is kötött kedvezményeknél pedig a lakcímkártya felmutatása is szükséges.