• Egyes helyeken a teljes fürdő zárva tart, néhol pedig egyes fürdőrészlegeket, vagy medencéket érint a lezárás.

  • Karbantartás, áramszünet és tetőfelújítás indokolja az időleges üzemszüneteket.

Szeptember közepén összefoglaltuk, hogy mely termálfürdőkben lesznek karbantartási leállások. Illetve azt is, hogy hol és mikor várhatók részleges – azaz egy-egy medencét érintő – üzemszünetek. Azóta további fürdők kapcsán is bejelentették a karbantartási szünet várható időpontját.

A Bogácsi Gyógyfürdőben a fedett élményfürdő és a szaunarészleg karbantartására november 15. és 25. között kerül sor, emiatt ebben az időszakban nem látogathatók az említett fürdőegységek. Nem karbantartás, hanem áramszünet miatt lesz zárva két napot a Szigetvári Gyógyfürdő. Az E.ON hálózat-korszerűsítése miatt október 5-én és 7-én nem nyitnak ki.

A miskolctapolcai Ellipsum élményfürdőben már el is kezdődött hétfőn az üzemszünet, ami egész sokáig, október közepéig tart. A fürdő október 16-án fogják újra megnyitni és erre a napra nagyszabású programokat ígérnek. A Miskolctapolcára látogató vendégek ebben az időszakban sem maradnak fürdőzési lehetőség nélkül, hiszen a Barlangfürdő zavartalanul üzemel.

Budapesten a Gellért Gyógyfürdő bezár egy napra: műszaki munkálatok miatt október 6-án nem nyitnak ki. A Pesterzsébeti fürdőben pedig az élménymedence október 11-12-én, az úszómedence október 25-27. között lesz zárva.

Egy medencét érintő üzemszünetre kell számítani a debreceni Aquaticum Termálfürdőben. Október elsején ugyanis a tetőszerkezet felújítása miatt lezárják a 33 Celsius-fokos vizű medencét. A várhatóan 4-6 hétig tartó munkák ideje alatt a termálfürdő többi medencéje használható. A lezárás kompenzálásaként ebben az időszakban 5 százalékos kedvezményt adnak a belépő árából.

A többi részleges és teljes karbantartási szünetről ide kattintva olvashat.