• A nagy téli zimankóban nyitották meg, így mostanra kezd igazából látszódni, hogy milyen lesz “teljes pompájában” a Demjén Termáltó.

  • Péntekenként és szombatonként tovább tart nyitva az új termálfürdő.

Egertől mindössze 14 kilométerre fekszik Demjén, ahol a tavalyi év utolsó napjaiban egy új fürdőt nyitotta meg kapuit, a Demjén Termáltó. A nyitás abból a szempontból nem volt ideális, hogy a tél leghidegebb időszakára esett. Itt pedig alapvetően egy egész évben nyitva tartó strandfürdőről van szó, ahol egy fedett fürdőház révén a téli fürdőzés is biztosított.

A januári nagy hidegben egy ideiglenesen kialakított fedett folyosón lehetett megközelíteni a fürdőházat, ahol 30-40 ember fér el egyszerre. Egyébként még a legnagyobb hidegben is 35 Celsius-fokos volt a fürdőházban lévő medence vize.

Már év elején is írtuk, hogy ide majd alapvetően a strandszezonban lesz érdemes ellátogatni, hiszen akkor használható ki igazán a tengerpartot idéző strandi rész.

Demjéni Termáltó

Demjéni Termáltó fürdőházA Demjén Termáltó az Egri Korona Borházhoz tartozik, s nemrég feltöltöttek a Facebook oldalukra egy fotót, amit lent láthat. Ez alapján már kezd alakulni a fürdő végleges kinézete, végre már nem csak ködös, fagyos időben készült képet tudunk róla mutatni.

Látszik az is a fotón, hogy már elbontották a fürdőházhoz vezető ideiglenes folyosót, ami praktikusnak praktikus volt, de azért nem nézett ki túl szépen.

Az év elején azt írtuk, hogy minden nap 9 és 18 óra között tart nyitva a Demjén Termáltó. Ebben történt némi változás, de szerencsére az előnyére. Ez pedig pusztán annyi, hogy péntekenként és szombatonként 22 óráig látogatható a termáltó. A medencéket zárás előtt félórával kell elhagyni.

Ami viszont nem változott, az a belépőjegyek ára. Egy felnőtt jegy 1690 forintba kerül, de a gyerekek (4-12 éves kor között) és a nyugdíjasok (65. életév felett) 1490 forintos kedvezményes árú belépőt válthatnak. Azaz alapvetően kedvező jegyárakat kínál a termálfürdő. Pláne, hogy ezért az árért a fedett épületben lévő szaunát is használhatják a vendégek.