• Azokban a strandfürdőkben várható idén áremelés, ahol több szolgáltatást nyújtanak, mint tavaly.

  • Összegyűjtöttük ezeket.

Néhány napja a Kossuth Rádió Napközben című műsorában a hamarosan induló strandszezon volt a téma, s ennek apropóján Szőke Lászlót, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatóját is megszólaltatták. A műsorban szóba került, hogy változnak-e idén a fővárosi strandfürdőkben a belépőjegyek árai.

A Palatinus Strandfürdőben június 3-án kezdődik a szezon és a nyitáskor nem tervezik a belépők árának az emelését. Tehát akkor még marad – felnőtt napijegyek esetén – a hétköznapi 2800, hétvégi 3200 forintos jegyár. Várhatóan július első felében adják majd át a Palatinus új, fedett részlegét, ami viszont 200 forintos áremelkedéssel fog járni.

A Csillaghegyi Strandfürdő május végén áll át a szezonális üzemelésre. Az átépítés alatt álló fürdőbe 1000 forintba kerül majd egy napi belépőjegy, azaz tavalyhoz képest nem lesz áremelés. „Jelenleg a strand szolgáltatása ennek az összegnek felel meg” – mondta Szőke László.

A május 28-án nyitó Római Strandfürdőben sem lesz áremelés. Azaz egy felnőtt belépő hétköznap 2400 forintba, hétvégén 2700 forintba kerül majd idén is.

Római strandfürdőJúnius 3-án nyitja meg kapuit a Pünkösdfürdői Strand, ahol 100 forintos emelés lesz. Ez azt jelenti, hogy hétköznap egy teljes árú belépőjegy 1900 forint, hétvégén kereken 2000 forint lesz.

A tavaly egész éves üzemeltetésűvé átalakított Paskál Fürdő is június 3-tól áll át a nyári működésre. Itt majd 200 forintos emelésre kell számítani. Tehát egy felnőtt belépőjegy 2400 forintba kerül hétköznap, hétvégén pedig 2600 forint lesz az ára.

„Csak azokban a fürdőkben emelünk árat, ahol több szolgáltatást nyújtunk, mint tavaly” – tette hozzá Szőke László. Idei újdonság, hogy a családi jegyeknél egy új kedvezményes kategóriát (1 felnőtt, 2 gyerek) is bevezetnek.

Paskál FürdőFelmerült kérdésként, hogy nem lenne-e érdemes időarányos árazást bevezetni a fürdőkben, azaz csak annyit fizetnének a vendégek, amennyi időt a létesítményben tartózkodnak. Szőke László elmondása szerint limitált idejű, 2 órás úszójegyeik jelenleg is vannak.

Tisztán időalapú megoldást viszont nem vezetnének be, ehhez ugyanis a kiléptető kapuknál kellene megoldaniuk a fizetést, ahol feltorlódnának az emberek, viszont például a történelmi fürdőiknél nem tudnák növelni a pénztáraik számát.