• Június elejéig az összes fővárosi strandfürdő megnyitja kapuit.

  • Összegyűjtöttük a fürdőnyitások várható menetrendjét.

  • A Csepeli Strandfürdőbe ne menjenek május elseje előtt.

A fővárosi fürdők többségét üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a közelmúltban publikálta a fürdők szabadtéri részeinek, napozóteraszainak, illetve a strandfürdőiknek a várható nyitását. A Széchenyi, a Gellért, a Rudas és a Lukács fürdőkben található napozóteraszok megnyitására már nem kell sokat várni, ugyanis április 8-tól a vendégek rendelkezésére állnak.

Még április első felében, egészen pontosan 13-án megnyitják a Gellért Gyógyfürdő szabadtéri részét, a hullámmedence beüzemelésére azonban még április 29-ig várni kell.

Gellért GyógyfürdőAz átépítés alatt álló Csillaghegyi Strandfürdő május 27-től áll át a szezonális működésre. A Római Strandfürdőt egy nappal később, május 28-án fogják megnyitni. Jelen állás szerint a Palatinust június 3-tól kezdődően vehetik birtokba a vendégek. Ennél a fürdőnél várhatóan még a nyáron átadják az új fedett részleget, ennek a pontos dátuma viszont még nem ismert, ugyanis van némi csúszás az építkezés során kiderült problémák miatt. A tavaly fedett fürdővel bővült Paskál strandja és a Pünkösdfürdői Strandfürdő is egyaránt június 3-tól látogatható.

PünkösdfürdőNyilván az időjárás alakulása még módosíthatja a fentieket, amennyiben nagyon hűvös, csapadékos idő lesz, akkor elképzelhető, hogy némileg csúsznak a fenti időpontok. A Római és a Pünkösdfürdői strandok esetén pedig már a szezonzárás tervezett időpontja is tudható, ez mindkét fürdő esetében szeptember 3., ami kedvező időjárás esetén kitolódhat szeptember 10-ig.

Már jó néhány éve nem a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. működteti a Csepeli Strandfürdőt, viszont már ez a fürdő is nyilvánosságra hozta a strandszezon kezdetét, ez pedig május elseje lesz. Addig nem is érdemes a termálvizes strandfürdőt felkeresni, ugyanis hétfőn megkezdték a nyári szezonra történő átállást, ezért a hónap utolsó napjáig zárva tart a strandfürdő.