• A legtöbb termálfürdő az ünnep alatt is zavartalanul üzemel, de találtunk néhány olyan fürdőt is, ami zárva tart.

  • Budapesti és vidéki fürdő egyaránt van ezek között.

Az ünnepi időszakokban mindig kicsit felbolydul a fürdők megszokott nyitvatartási ideje. Húsvét sem kivétel ez alól, bár ilyenkor nincs akkora kavarodás, mint karácsonykor, vagy az év utolsó és első napján.

Általában a hosszú hétvégéken – pláne, ha tanítási szünet is van – sokan látogatnak el valamelyik fürdőbe, ezért jó néhány helyen nem bezárnak, hanem inkább meghosszabbítják a nyitvatartást.

Vannak azokban kivételek, találtunk egy olyan fürdőt, amelyik négy napra bezár, néhány helyen hétfőn nem nyitnak ki. Illetve egy-két fürdőben épp karbantartási szünetet tartanak, ezért nem fogadnak vendégeket.

Budapesten a Veli bej Fürdő a hasonló ünnepi időszakokban általában zárva tart. Most húsvétkor sem lesz ez másként: pénteken már nem nyitnak ki és majd csak kedden látogatható újra a termálfürdő.

Veli bej Fürdője BudapestSzintén Budapestnél maradva, nincs nyitva a Csepeli Strandfürdő sem. Nem a húsvét miatt, hanem azért, mert éppen készülnek a strandszezonra, ezért majd csak május elsején nyitnak.

Néhány termálfürdő április 17-én, hétfőn nem lesz nyitva. Ezek közé tartozik Debrecenben a Kerekestelepi Termálfürdő (náluk amúgy is szünnap a hétfő) és a Gödi Termálstand. Nyitva lesz hétfőn, de a megszokottnál két órával később nyit a Nagyatádi Gyógyfürdő, ami azt jelenti, hogy 12 és 18 óra között várják a vendégeket.

Nincs nyitva a Lipóti Termálfürdő. Náluk hasonló a helyzet, mint a Csepeli Strandfürdőnél, azaz éppen az éves karbantartás zajlik a fürdőben, majd április 29-én nyitnak ki újra.

Lipóti TermálfürdőA korábbi években sokszor előfordult, hogy a hasonló ünnepi időszakokban zárva tartott a Szarvasi Gyógyfürdő. Most viszont végig nyitva lesznek húsvétkor is. Viszont majd a jövő héten karbantartás miatt egy rövidebb időszakra – április 19-26. – bezárnak.