• Már Hévízen gyógyulnak az idei első közvetlen légi járatokkal érkezett vendégek.

  • Idén hét német nagyvárosból érkeznek chartergépek az üdülőhelyre.

Múlt szombaton megjöttek az első charterjáratok a Hévíz-Balaton Airportra. A Lufthansa gépe Frankfurtból, a cseh légitársaság repülője pedig Prágából érkezett. Mindkét járatot a Mutsch Reisen szervezi, s idei újdonság a Czech Airlines felbukkanása, amelynek gépe miután reggel megérkezik Prágából, utána – az esti visszaútja előtt – Berlinből, Düsseldorfból és Hamburgból szállít Hévízre utasokat.

A Hévízi Televízió tudósítása szerint a szezonnyitó járatokkal összesen 80 vendég érkezett a sármelléki reptérre. Ezek a charterjáratok immár több mint 15 éve hoznak vendégeket Németországból, így már biztos pontjai Hévíz és környéke idegenforgalmának.

A Hévízt a német piaccal összekötő chartergépek a teljes szezonban mintegy 70 ezer vendégéjszakát generálnak.

A német turisták egyébként a tudatosabb vendégek közé tartoznak. Azaz képben vannak a Hévízen elérhető gyógyászati kezelésekkel kapcsolatban, s ezeket előszeretettel igénybe is veszik.

Hévíz charterjáratA Hévíz-Balaton Airport menetrendje szerint május elejétől a Germania légitársaság gépei is felbukkannak majd a repülőtéren. A Salamon Reisen szervezésében ezek a gépek Drezdából, Erfurtból és Lipcséből a csütörtöki napokon hoznak majd utasokat.

Orosz járat nincs az idei menetrendben és a Hévízi Televízió tudósítása szerint nem is valószínű, hogy lesz. Azonban más országokból érkező újabb járatokkal kapcsolatban még folyamatban vannak a tárgyalások.

Itt megnézheti a helyi televízió tudósítását: