• Április vége és október vége között közvetlen légi összeköttetés lesz Prága és Hévíz között.

  • A cseh légitársaság gépei német nagyvárosokból is hoznak majd turistákat.

Újraindítja a Czech Airlines a Prága és a Hévíz-Balaton Airport között közlekedő járatát. Április 22-től október 21-ig hetente repülnek a gépek. Prága és Sármellék között 80 perc alatt teszi meg az utat a légi járat, amelyre mától foglalhatók jegyek.

A cseh főváros és a nyugat-balatoni repülőtér között a 2014-es nyári szezonban repült hasonló gyakorisággal a cseh légitársaság. Az elmúlt két évben ugyan nem volt közvetlen járat, de így is szépen alakult a cseh turisták száma. 2016-ban a cseh vendégek több mint a 42 ezer vendégéjszakát töltöttek el Hévízen, ami 54 százalékos növekedés 2015-höz képest, s idén ez tovább nőhet.

Valamivel olcsóbbak a jegyek, mint három évvel ezelőtt. Most egy oda-vissza jegy már 30 700 forintért foglalható, 2014-ben 34 900 forint volt a legolcsóbb jegy, amit találtunk. A járat szombatonként közlekedik, a gépek 6:45-kor indulnak Prágából, 8:05-re érnek Sármellékre és 20:45-kor indulnak vissza.

Czech Airlines HévizAz új járat egyébként egy charteres megállapodás révén jöhetett létre – ahogy az Airportal.hu egyik kommentelője megfejtette. Idén ugyanis a Mutsch Reisen németországi charterjáratainak egy részét a Czech Airlines gépével bonyolítják le. Azaz a reggel 8 óra után a Hévíz-Balaton Airportra érkező gép még aznap német városokba (Berlin, Düsseldorf, Hamburg) is tesz egy-egy fordulót, majd este indul vissza Prágába. Azaz így is, úgy is jött volna Hévízre a cseh légitársaság repülője, de így nem lesz üresjárata.