• Itt a karbantartási szezon, sok helyen lezárnak egyes medencéket.

  • Érdemes erről tájékozódni, mielőtt útnak indulunk valamelyik termálfürdőbe.

Mostanában jó néhány fürdőről érkezett olyan hír, hogy hosszabb rövidebb ideig zárva tartanak, vagy esetleg valamelyik medencéjük nem üzemel. Ezért összegyűjtjük a felújításokkal kapcsolatos információkat, így elkerülhető, hogy kellemetlen meglepetés érjen bennünk egy őszi fürdőlátogatás során.

Olyan sok információról van szó, hogy két részre bontjuk, ebben a cikkben találják a termálfürdők egy-egy medencéjét érintő felújításokat. Holnap pedig azokat a fürdőket vesszük sorra, amelyek néhány napra teljesen lehúzzák a rolót. Az előbbi inkább csak kellemetlenséget jelent, pláne akkor, ha éppen a kedvenc medencénket nem lehet használni. A néhány napos üzemszünetekre viszont tényleg érdemes odafigyelni, nehogy több órás utazás után csak egy bezárt kaput nézegethessünk.

Karbantartás termálfürdő üres medenceBalfi Gyógyfürdő: szeptember 3. és 9. között, azaz egész héten zárva lesz a balfi fürdő uszoda részlege. Az uszodát szeptember 10-én, hétfőn nyitják ki újra. A gyógyfürdő és a wellness részleg ebben az időszakban is használható.

Budapest – Paskál Fürdő: a panoráma szauna merülőmedencéje és egyéb vizes elemei szeptember 4. és 11. között karbantartás miatt nem üzemelnek.

Bükfürdő Thermal & Spa: pont tegnap írtunk erről hosszabban. A lényeg dióhéjban: a Szent Kelemen gyógymedencét szeptember 17-től lezárják, a felújítás várhatóan december 15-ig tart. Nem csökken a gyógymedencék száma, ugyanis a 7/1-es számú kültéri gyógyvizes medencét ebben az időszakban nem zárják le. Talán a felújításnál lényegesebb változás, hogy a rekonstrukció kezdetétől egy belépővel látogathatjuk a gyógyfürdőt és az élményfürdőt. Itt olvashatnak erről további tudnivalókat.

Celldömölk – Vulkánfürdő: néhány időpontban a celldömölki fürdő úszómedencéjét nem lehet majd használni. Ezek: szeptember 5-én 10-12 óra és 17-18 óra között; szeptember 6-án 10-12 óra között; szeptember 7-én 10-12 óra között.

Debrecen-Aquaticum Termálfürdő: erről már szintén írtunk. Szeptember elsején elkezdődött az Aquaticum Termálfürdőhöz tartozó kültéri medence felújítása. A munkálatok várhatóan október végéig tartanak és november elsején nyitják majd meg újra a medencét.

Gyomaendrődi Liget Fürdő: szeptember 3-án és 4-én a fürdő tanmedencéje, lazító- és beltéri gyermekmedencéje vízcsere és karbantartás miatt nem használható.

Gyulai Várfürdő: szimpatikus, hogy mindig jó előre meghirdeti a karbantartási időszakait a gyulai termálfürdő. A wellness és szaunaparkjuk szeptember 24. és 30. között lesz zárva. A 25 méteres tanuszodát pedig október 29. és november 4. között nem lehet majd használni. Teljes leállás is lesz náluk, ami az AquaPalotát érinti: november 12. és 18. között.

Kaposvár – Virágfürdő: karbantartják a 25 méteres úszómedencét, így szeptember 3. és 10. között nem használható. Ebben az időszakban az 50 méteres úszómedence már reggel 5:30-tól használható és 18 óráig két vendégpályát is biztosítanak.

Komárom – Brigetio Gyógyfürdő: a kültéri úszómedence szeptember 3-tól vízcsere miatt zárva tart. A nyitás pontos időpontját később közlik.

Sárvári Termálfürdő: a félig fedett gyógymedence felújítás miatt zárva lesz szeptember 3. és 21. között. A fürdő többi része ebben az időszakban is zavartalanul üzemel.